Zwembaden in Biddinghuizen en Swifterbant blijven behouden

BIDDINGHUIZEN/SWIFTERBANT – De openluchtzwembaden De Alk in Biddinghuizen en De Abelen in Swifterbant zijn niet in gevaar. Er is geen sprake van dat de gemeente Dronten van plan is deze zwembaden te sluiten.

Dat verzekert wethouder Hans Engelvaart in een reactie op onrust die in Biddinghuizen is ontstaan tijdens een vergadering van de algemene vereniging voor Dorpsbelangen Biddinghuizen waar de toekomst van het plaatselijk bad ter sprake kwam. Aanleiding daartoe gaf een onderzoek dat de gemeente heeft laten verrichten naar het overdekte zwembad Overboord in Dronten en naar de beide buitenbaden. “Iemand op de vergadering zei toen te hebben gehoord dat de gemeente de buitenbaden wil sluiten. Dat is gelukkig niet het geval”, zegt Biddinghuizens dorpsvoorzitter Willem Feiken. Volgens hem hebben de wethouders Hans Engelvaart en Ton van Amerongen: “Voor honderd procent verzekerd dat er van sluiting geen sprake is.”

Voorzitter Ap de Boer van Dorpsbelangen Swifterbant zegt net als Feiken heel benieuwd te zijn naar dat onderzoek. Details zijn overigens nog niet bekend. Wethouder Engelvaart zegt hierover dat zwembad Overboord in Dronten hard toe is aan een opknapbeurt.

Bron: De Stentor