Zorgen om toekomst KWF-afdeling Swifterbant

Zorgen om toekomst KWF-afdeling Swifterbant

De vrijwilligersafdeling van KWF in Swifterbant staat onder druk. Het aantal vrijwilligers is de laatste jaren teruggelopen. Daarom zijn er dringend nieuwe organisatoren nodig die samen met KWF de vrijwilligersafdeling willen opbouwen.

Alleen al in Swifterbant krijgen elk jaar 35 mensen de diagnose kanker. Daarom organiseert KWF-afdeling Swifterbant al jarenlang de collecteweek. In de 1e week van september komen er 52 vrijwilligers in actie en wordt er huis-aan-huis en op straat gecollecteerd voor wetenschappelijk kankeronderzoek. In 2017 is er in Swifterbant € 1.620,- opgehaald, maar dit jaar zijn er nieuwe vrijwilligers nodig die de collecte helpen organiseren.

Swifterbant in actie voor KWF

KWF is enorm trots op alle vrijwilligersafdelingen in het land. Anouk de Leeuw, relatiemanager bij KWF, vertelt: “Als vrijwilliger ben je als het ware een ambassadeur van KWF Kankerbestrijding en zorg je ervoor dat mensen weten waarom onderzoek nog steeds zo belangrijk is. Daarom zou het heel jammer zijn als er dit jaar niet gecollecteerd kan worden in Swifterbant. Als vrijwilliger voor de KWF-afdeling kun je direct, in je eigen gemeente, een bijdrage leveren aan de kankerbestrijding.”

Sinds de oprichting van KWF in 1949 is de 5-jaarsoverleving van patiënten van 25% gestegen naar 64%. “Dat is natuurlijk geweldig,” zegt De Leeuw, “maar we zijn er nog niet. Elk jaar overlijden er nog steeds 45.000 mensen aan kanker.”

Help mee

Als jij je als vrijwilliger wilt inzetten voor de KWF-afdeling Swifterbant krijg je ondersteuning vanuit het hoofdkantoor. Neem voor meer informatie of om je aan te melden contact op met Anouk de Leeuw via 06-22510074 of aleeuw@kwf.nl.