Zonovergoten Buitenspeeldag op woensdag 10 juni

Op woensdag 10 juni werd de jaarlijkse landelijke buitenspeeldag gehouden. De TV en mobiele telefoons maakten plaats voor Oud-Hollandse spelen en nog veel meer! Ook het weer speelde mee waardoor er volop kon worden genoten van alles wat er georganiseerd was.

Zo konden de kinderen aan de Educalaan meedoen aan Bee-ball dat werd aangeboden door softbal vereniging de Vrijbuiters. Vanuit Sport in Dronten werd op de atletiekbaan in Dronten de Stap !N activiteit gehouden. De kinderen werden met allerlei activiteiten gestimuleerd om zoveel mogelijk stappen te zetten met de stappenteller die ze van het CJG hebben gekregen. Daarbij werden er nog theorie vragen gesteld over hoeveel stappen je wel niet moet zetten om bijvoorbeeld in Parijs te komen.  Aan de Buiskap in Dronten kon men in de straat meedoen aan de Oud-Hollandse spelen. Springkussens en leuke activiteiten zorgden voor een gezellige sfeer in de wijk.

Ook op de Greente in Swifterbant werden diverse activiteiten georganiseerd vanuit jongerenbelangen Swifterbant. Hier traden twee enthousiaste artiesten op die de kinderen stimuleerden om te gaan sporten. Ook op het schoolplein bij basisschool de Branding was er genoeg te doen. Muziekinstrumenten konden worden bespeeld en er was een speurtocht uitgezet. Dit alles werd  mogelijk gemaakt door CKV de meerpaal en vrijwilligers.

Door het mooie weer werd de buitenspeeldag aantrekkelijker, hierdoor was de drempel om naar buiten te gaan dit jaar extra laag en werd er op de diverse locaties goed gebruik gemaakt van het aanbod.