Zomerse fietspuzzeltochten hebben een succesvol vervolg

Op zaterdag 1 augustus zijn 33 enthousiaste deelnemers van start gegaan aan de tweede zomerfietspuzzeltocht van de buurtsportcoaches van Sport in Dronten. Dit maal vertrok de tocht vanuit fietsenzaak Meerens Tweewielers, gevestigd in Swifterbant. De route bracht de deelnemers door middel van puzzels en vragen door de omgeving van Swifterbant. De reeks tochten laat hiermee een succesvol vervolg zien.

De fietspuzzeltocht trok niet alleen vele deelnemers uit Swifterbant maar ook een aantal gezinnen uit Dronten meldden zich bij de fietsenzaak. Eén van de gezinnen, bestaande uit vijf gezinsleden, had voorafgaand twee ritten naar Swifterbant nodig om het hele gezin deel te laten nemen. Een ander gezin koos ervoor om als opwarmer vast naar Swifterbant te fietsen. Na afloop van de tocht kwamen er enthousiaste reacties.

De tocht is uitgezet door de buurtsportcoaches van Sport in Dronten. De fietspuzzeltochten zijn een jaarlijks terugkerende zomeractiviteit die georganiseerd wordt in de drie kernen van de gemeente Dronten in samenwerking met de lokale fietsenzaken.

De reeks wordt afgesloten met de fietspuzzeltocht in Biddinghuizen. Deze zal plaatsvinden op zaterdag 15 augustus vanaf Klamer Fietsen aan de Baan. Tussen 10:00 en 12:00 uur kan de route afgehaald worden.

Om iedereen ook na deze datum de mogelijkheid te geven om de tocht te volbrengen zijn de routes na afloop te downloaden op www.sportindronten.nl/fietsen. Hier worden ook de uitslagen van de puzzels bekend gemaakt. Tevens liggen er een aantal routes bij de vertrekpunten.