Workshop LEGO WeDo 2.0 in FlevoMeer Bibliotheek Swifterbant

Workshop LEGO WeDo 2.0 in FlevoMeer Bibliotheek Swifterbant

Elke 2e woensdag van de maand is er een workshop over digitale techniek voor kinderen van 7 jaar en ouder in de bibliotheek inSwifterbant. Op woensdag 13 februari van 15.00 – 17.00 uur gaan kinderen een eigen robot bouwen met LEGO. Begeleiders van de bibliotheek helpen stap voor stap. Deelname is €5,- pp, opgave via flevomeerbibliotheek.nl. Wees er snel bij, want er is plaats voor maximaal 10 kinderen.

Kinderen gaan aan de slag met het project Milo de Wetenschapsrover. Tijdens dit project leren de kinderen de basisfuncties van Lego Wedo 2.0. Ze bouwen de robot en leren deze te programmeren. Er wordt gewerkt met een app op de iPad, die leidt de kinderen langs de bouwinstructies en met de iPad kunnen ze uiteindelijk Milo programmeren.

21e eeuwse vaardigheden

De maatschappij verandert door technologie en digitalisering van een industriële naar een kennis- en netwerksamenleving. Een gevolg is bijvoorbeeld dat meer mensenwerk wordt gedaan door machines. En bij steeds meer werk worden computers en ICT gebruikt. Werk verandert, functies veranderen. Kinderen hebben 21-eeuwse vaardigheden nodig om hierop voorbereid te zijn. FlevoMeer Bibliotheek stimuleert en ondersteunt deze nieuwe basisvaardigheden.