Woonmarkt Dronten 2015

Zaterdag 18 april 2015 organiseert gemeente Dronten, in samenwerking met Organisatiebureau Plan Effect, de Woonmarkt Dronten 2015 van 10.00 tot 16.30 uur in De Meerpaal Dronten. Op deze gratis woonmarkt kunt u zich breed oriënteren op de Drontense woningmarkt.

Wat vindt u op de woonmarkt?
De aantrekkende belangstelling voor de woningmarkt vertaalt zich deze editie in een bezetting van alle stands. De deelnemers aan deze woonmarkt in De Meerpaal staan voor een kwalitatief en divers aanbod. Verschillende partijen presenteren zich, zoals onder andere ontwikkelaars, makelaars, banken, hypotheekadviseurs en de gemeente Dronten. Dit jaar is er extra aandacht voor duurzaamheid, dat tot uiting komt in een aantal aanbieders van duurzame woonproducten en – diensten, zoals zonnepanelen, – boilers, (pellet)kachels en duurzame energie.

Bekijk hier de definitieve deelnemerslijst en kijk waar u ze kunt vinden op de plattegrond:
-Deelnemerslijst
-Plattegrond

Workshops
Op de Woonmarkt kunt u deelnemen aan drie presentaties met informatie over de Duurzaamheidslening, de Starterslening en Energielabels. Locatie: Grand Café Flavour (in De Meerpaal). De aanvangstijden zijn als volgt:
10.30 uur: Startersleningen
11.30 uur: Duurzaamheidsleningen
13.30 uur: Energielabels.

Kinderopvang
Binnen in de Meerpaal is een speciale ruimte ingericht waar kinderen zich onder begeleiding kunnen vermaken, zodat zorgeloos de beurs bezocht kan worden. Op het plein stelt een deelnemer een omheinde skelterbaan van 11 x 18 meter op voor de iets oudere kinderen.

Plein
Dronten is de gemeente met het grootste aandeel aan biologische landbouw in Nederland en er is een mooi aanbod van streek- en duurzame producten. Op het plein aan De Rede (aansluitend aan De Meerpaal) is speciaal tijdens deze Woonmarkt een Duurzaamheidsmarkt, waar men onder andere diverse producten kan proeven. Een aantal winkels en ondernemers brengt hier hun fairtrade en/of duurzame producten onder de aandacht.

Slowbiking
Wie kan er het allerlangzaamst fietsen? Tijdens de Woonmarkt vindt op het plein aan De Rede een voorronde van het NK Slowbiking plaats. Iedereen mag meedoen, jong en oud. De drie beste -dus langzaamste- slowbikers uit de voorronde in Dronten gaan door naar de finale op 21 juni in Utrecht. Daar mogen zij naast hun slowbiketechniek ook hun eigen fietskunsten tonen tijdens de Cycle Freestyle Battle. De winnaars krijgen een fiets, een beach cruiser. Kijk voor meer informatie op www.slowbiking.org

Duurzaam Dronten
In 2008 heeft de gemeenteraad van Dronten er unaniem voor gekozen om Millenniumgemeente te worden. Na het raadsbesluit in 2008 zijn er op tal van terreinen initiatieven ontplooid op het gebied van duurzaamheid en andere millenniumdoelen. Zo is de gemeente Dronten sinds 2001 Fairtradegemeente en kunnen woningbezitters gebruik maken van een Duurzaamheidslening om hun huis energiezuiniger te maken.

Meer weten over de Woonmarkt? Neem dan contact op met Atty Aalberts via email: a.aalberts@dronten.nl.