Kringloopwinkel Pook

Over Pook

De Vereniging POOK is op 12 april 1984 opgericht en is samengesteld uit leden, medewerkers en bestuur. De start van de kringloopwinkel dateert van 8 december 1984.

De Kringloopwinkel
De winkel is na aanvankelijke steun van de inwoners van Swifterbant en derden financieel onafhankelijk, en blijkt duidelijk in een behoefte te voorzien. De kringloopwinkel is gedurende de openingstijden voor iedereen toegankelijk en biedt geschikte gebruikte materialen aan tegen geringe vergoeding: men kan er voordelig inkopen of wat rondsnuffelen

Ook kan men bruikbare goederen brengen.
De goederen die te koop worden aangeboden bestaan onder meer uit: huishoudelijke apparaten, meubilair, kleding, speelgoed, boeken en kleingoed zoals borden, kopjes, pannen, etc.

Ophalen en bezorgen van goederen
Voor degene die het jammer vinden om overbodige maar goede en nog te gebruiken spullen als grof vuil af te danken, is het plezierig te vernemen dat zij bij de kringloopwinkel terecht kunnen. Na een telefonische afspraak worden goederen op dinsdag, donderdag of vrijdag opgehaald in Swifterbant, Dronten, Lelystad of Biddinghuizen. U mag uiteraard ook uw spullen brengen tijdens openingstijden. Grote en/of moeilijk te vervoeren aankopen kunt u thuis laten bezorgen. Maak daartoe een afspraak met een van de medewerkers. De goederen worden in de gemeente Dronten en Lelystad kosteloos opgehaald. Voor het bezorgen wordt een kleine vergoeding gevraagd.

Het milieu
De aandacht voor het milieu neemt tegenwoordig een belangrijke plaats in. Het is voor nu en in de toekomst belangrijk materialen voor hergebruik te bestemmen. De kringloopwinkel van POOK vormt hierin een voorname schakel.

Wat POOK te bieden heeft!

  • Zinvol bezig zijn met hergebruik van goederen;
  • Samenwerken met anderen; sociale contacten;
  • Snuffelen naar leuke en betaalbare goederen;
  • En nog heel veel meer…