Werving AED’s

Werving AED’s

De gemeente Dronten inventariseert samen met Stan/HartslagNu en een lokale werkgroep de aanwezigheid van AED’s om een dekkend basisnetwerk te realiseren.

Waarom uw AED registreren?

Met uw AED kunnen er levens gered worden.De overlevingskans bij een hartstilstand verminderd 10 % per minuut. Wie hart falen heeft, kan niet wachten op de normale aanrijtijden van een ambulance.Vandaar de noodzaak tot actie.

AED aanmelden en beschikbaar stellen

Wij willen zoveel mogelijk AED’s in het oproepsysteem hebben. Heeft u als particulier of bedrijf een AED? Meld deze dan aan bij het oproepsysteem reanimatie. Wij vragen uw aandacht voor het beschikbaar stellen van uw AED buiten uw eigen organisatie. Leden van onze lokale werkgroep kunnen u bezoekenen u vragen of u uw AED beschikbaar wilt stellen en registreren.

Meer burgerhulpverleners nodig

Als burgerhulpverlener wordt u aangemeld bij het oproepsysteem van HartslagNu voor reanimatie. Bij een hartstilstand in de buurt krijgt u via uw mobiel een oproep om naar het slachtoffer te gaan. De eerste 6 minuten zijn cruciaal. Als iemand dan start met reanimeren en een AED aansluit, is de kans op overleven het grootst. Een ambulance redt het niet altijd om binnen 6 minuten bij het slachtoffer te zijn. U misschien wel. Kunt u reanimeren? Meld u dan aan als burgerhulpverlener en red een leven in uw buurt.

Wilt u uw AED beschikbaar stellen of burgerhulpverlener worden? Meld dan uw AED of uzelf aan als burgerhulpverlener bij HartslagNu via de website www.hartslagnu.nl.

Voor vragen kunt u contact opnemen met HartslagNu via telefoonnummer 088 –0027000.