Wedstrijd Swift – HSC

Afgelopen zaterdag moesten de heren van Swift het opnieuw opnemen tegen de heren van HSC heren 1. Dit keer in Hierden. Na de overtuigende 4-0 winst van vorige week stapten we met vertrouwen het veld in. Na de eerste set was het meteen duidelijk dat de heren uit Hierden in het thuisvoordeel waren. Ze speelden beduidend beter dan de week ervoor en zaten redelijk goed in het spel. Dit kwam mede door de inzet van hun libero en een goede verdediging. Bijna elke bal werdt geblokkeerd of verdedigt. Desalniettemin werdt ook deze pot met 4 – 0 door de heren van Swift gewonnen.

Onze verdediging was goed en door een snel en gevarieerd spel kon de aanval er goed doorheen komen. Daarnaast lag de service druk vrij hoog waardoor de HSC moeite kreeg om tot een aanval te komen. De uitslag kwam uit 17 – 25, 20 -25, 15 – 25 en 14 – 25.

De kantine
Bij aankomst heeft sportkantine ‘de Rummels’ een gezellige sfeer. De donkere aankleding, het lage plafond en de gepaste achtergrond muziek zorgen voor een pub-gevoel die uitnodigt tot het nuttigen van een biertje. Deze komt overigens uit de tap waardoor hij met de juiste temperatuur geserveerd wordt. De halfhoge tafels maken het mogelijk om zowel te zitten als te ‘hangen’. Al met al verdient deze kantine een dikke 7-

Teamschaal
Na het sporten hebben de heren van Swift de nadrukkelijke wens om de verloren calorieën aan te vullen middels een teamschaal. De keuken van sportkantine ‘de Rummels’ serveert deze in de vorm van een schaal (met de hand gesneden) frikandelen welke voorzien wordt van zowel mayonaise als curry. Helaas is er voor de vegetarische teamgenoot geen plaats. De schaal kent namelijk geen kaassoufflé’s of loempia’s . Voor de grote honger is er de mogelijkheid om een schaal patat te bestellen. Het zoutgehalte is matig tot sterk, en de hoeveelheid saus staat helaas niet in verhouding tot de hoeveelheid patat. Het ongevarieerde aanbod is een min punt, toch ga je niet met honger naar huis en scoort de teamschaal een 7,5.

Aanstaande zaterdag is de volgende wedstrijd tegen blauw-wit Oldebroek. Met de huidige eerste positie is er nog steeds een reële kans om kampioen te worden.