Vrijwilligers uit Swifterbant, ten voeten uit

Vrijwilligers uit Swifterbant, ten voeten uit

Vrijwilligers van Coloriet Dagcentrum Het Pluspunt in Swifterbant doen meer dan het hele jaar meehelpen bij activiteiten voor bezoekers met geheugenproblematiek. Zij zijn zo betrokken bij deze doelgroep dat zij inmiddels ook zelf activiteiten bedenken en organiseren. Zorgcoördinatoren Wilma Damen en Hinny Meijer namen hen mee naar het BlotevoetenZeebodempad in Kraggenburg om hen te bedanken.

Wilma Damen: ‘Als Coloriet willen we graag inspelen op de individuele wensen en behoeften van onze bezoekers. Onze visie is niet voor niets “Het leven is van jou!”. Zelfs onze vrijwilligers dragen dit uit en zetten hun eigen netwerk in voor activiteiten voor onze bezoekers.’

Enthousiast vertelt Wilma Damen over een aantal activiteiten. Een vrijwilligster die haar campingsetje meeneemt om pannenkoeken te bakken. Het bezoek aan de geitenboerderij van de zoon van een vrijwilliger. Een behandeling van een schoonheidsspecialiste, omdat de moeder van een vrijwilligster de bezoekers ook eens in de watten wil leggen. En bezoekjes aan Hanneke’s Pluktuin en de Tulpenroute staan jaarlijks op het programma. ‘En als het jaarlijkse bezoek aan Hanneke’s Pluktuin lichamelijk niet lukt, dan komt zij gewoon naar Het Pluspunt’, aldus Wilma Damen.

Coloriet Dagcentrum Het Pluspunt zoekt altijd meer vrijwilligers. Ook vrijwilliger worden? Ga dan naar www.coloriet.nl/vrijwilligerswerk.