Vrijwilligers leggen bezoekers in de watten tijdens NL Doet

Vrijwilligers leggen bezoekers in de watten tijdens NL Doet

Coloriet Dagcentrum Het Pluspunt was vrijdag 9 maart extra gezellig. Tijdens NL Doet werden de bezoekers in de watten gelegd. Ze werden ’s morgens ontvangen met koffie en taart, ze konden meezingen met muziek van vroeger en ’s middags werden ze getrakteerd op een high tea.

‘We hebben er een mooie feestdag van gemaakt’, zegt Wilma Damen, coördinator van Het Pluspunt. De vaste vrijwilligers werden vrijdag ondersteund door Irene Korting, fractievoorzitter VVD. Ze maakte een playlist op Spotify met liedjes van vroeger. Brandend zand en Het kleine café aan de haven werden uit volle borst meegezongen.

‘Mensen die ouder worden leveren vaak in. Liefdevolle zorg is daarom heel belangrijk. Ouderen hebben onze samenleving opgebouwd en ik vind het heel belangrijk om hen iets terug te geven… en het is nog ontzettend leuk ook’, zegt Irene Korting.

Vrijwilligers Rien Lodder en Henny Krul zijn wekelijks te vinden in het dagcentrum. ‘We proberen onze activiteiten aan te passen op wat mensen leuk vinden om te doen. Het is leuk, veelzijdig en nuttig werk’, vertelt Rien Lodder. Henny Krul neemt regelmatig haar hondje mee. ‘De mensen zijn gek op haar. Het mooie van vrijwilligerswerk doen is dat je mensen iets extra’s kan geven. Vaak zie je mensen stralen.’

Coloriet is blij met de hulp van de vrijwilligers tijdens NL Doet. Het hele jaar door helpen zo’n 600 vrijwilligers op de woonlocaties in de gemeente Dronten, Lelystad en Zeewolde. Zij helpen bij de activiteiten voor de bewoners, gaan met hen wandelen of koffiedrinken, helpen op de huiskamers bij koken en meer.

Coloriet Dagcentrum Het Pluspunt is op zoek naar meer vrijwilligers die ouderen uit Swifterbant, Dronten of Biddinghuizen een fijne dag willen bezorgen. Aanmelden of meer informatie: vrijwilligerswerk@coloriet.nl