Vrijdag Blijdag: Rabobank, omgaan met je geld doe je zo!

Vrijdag Blijdag: Rabobank, omgaan met je geld doe je zo!

Als je 9 jaar bent mag je een Jongeren Betaalrekening openen bij de Rabobank. Daar kun je dan mooi je zakgeld en verjaardagsgeld op storten, want ook op je betaalrekening krijg je rente. Maar hoe zorg je ervoor dat het je lukt om te sparen voor dat mooie Legopakket of dat spannende computerspelletje? Kom naar Vrijdag Blijdag op 6 oktober in FlevoMeer Bibliotheek Swifterbant. De Rabobank geeft dan de workshop ‘Omgaan met je geld doe je zo!’ De workshop is bedoeld voor kinderen tussen de 8 en 12 jaar.

Wanneer werd geld eigenlijk bedacht en waarom; de specialisten van de Rabobanken leggen het je graag uit. Ze nemen voorbeelden mee van aloude ruilmiddelen en leren je alle  wetenswaardigheden over geld.  Ook vertellen ze over sparen en verzamelen.

Nederland had een echt geld Museum, het was lang te bezoeken maar het is in 2013 gesloten,  wegens gebrek aan… geld. Aan de hand van een interactief spel wordt je steeds wijzer op het gebied van geld zodat je ook zelf je eigen fortuin kunt verzamelen.

Deelname aan de workshop is gratis. Heb je belangstelling kom dan tijdens Vrijdag Blijdag naar de bibliotheek. De workshop is gratis toegankelijk en begint om 16.00 uur.