Vrijdag Blijdag Mad Science HTK-wetenschappen

Vrijdag Blijdag Mad Science HTK-wetenschappen

Denk je aan chemische reacties, dan denk je aan explosies, mondkapjes, veiligheidsbrillen en giftige stoffen. Maar dat het veel eenvoudiger kan, laat Mad Science zien tijdens de Vrijdag Blijdag op 4 oktober om 16.00 uur. Want zonder dat je het in de gaten hebt, zie je misschien wel tientallen chemische reacties per dag! Je fiets roest een beetje, je vader bakt een eitje, je zusje maakt cupcakes… Allemaal chemische processen. Tijdens Vrijdag Blijdag leer je hier nog veel meer over. Haal snel je gratis kaartje via de website, www.flevomeerbibliotheek.nl of bij de balie.

Huis-, tuin- en keukenmateriaal

Kinderen leren tijdens de Vrijdag Blijdag met Mad Science aan de hand van allerlei onderzoekjes met huis-tuin-en-keukenmateriaal dat chemische reacties en natuurkundige processen vaak vlak voor hun neus afspelen. Zo doen we een zetmeelproef, maken we kennis met ‘oppervlaktespanning’ en experimenteren we met de dichtheid van verschillende vloeistoffen uit het keukenkastje.

Vlammende pinda

Mad Science laat tijdens de Vrijdag Blijdag de verborgen energie van een pinda zien. Alles wat we doen in het leven heeft energie nodig en dit halen we uit onze voeding. Maar de verschillende soorten voedsel hebben een grotere of kleinere voedingswaarde voor ons, afhankelijk van de hoeveelheid voedingsstoffen die ze bevatten. Zo kan een chocoladereep genoeg energie bevatten voor een ​​hele dag, maar er zitten niet veel voedingsstoffen in. Bij een pinda zit dat heel anders in elkaar. Meer weten? Kom naar de Vrijdag Blijdag!

Over Vrijdag Blijdag

Iedere eerste vrijdag van de maand is het Vrijdag Blijdag bij FlevoMeer Bibliotheek Swifterbant. Tijdens Vrijdag Blijdag worden er gratis activiteiten en voorstellingen gegeven die op het eerste gezicht gewoon lijken, maar toch best heel bijzonder zijn.