Voorjaarsconcert Flevo’s Mannenkoor

Flevo’s Mannenkoor groeit en bloeit !

Flevo’s Mannenkoor o.l.v. Paul Michèl Tijssen zit volop in de lift. Het afgelopen jaar hebben zich maar liefst 18 nieuwe leden aangemeld, die allen met veel plezier hun plaats binnen het koor hebben gevonden. Met veel enthousiasme is men dan ook volop bezig met de voorbereiding van het Voorjaarsconcert, dat dit jaar op zaterdag, 16 april a.s. wordt gehouden in de grote theaterzaal van “De Meerpaal”.

Nieuwe koorsolist

Voor de eerste maal zal op 16 april a.s. een nieuwe koorsolist zijn intrede doen. Eén van de nieuwe leden van het afgelopen jaar is Marc Schütz, thans woonachtig in Swifterbant. Hij viel al snel op door zijn prachtige diepe basstem. Bleek, dat hij in het verleden in Duitsland, van waar hij afkomstig is, veel vaker als solist is opgetreden. Een mooie aanwinst voor het koor, dat nu samen met tenor Gerard Nobel over twee prima eigen solisten beschikt.

Het programma van het Voorjaarsconcert is veelzijdig en verrassend.  Er is een prachtige selectie gemaakt van traditionele koormuziek, zoals het Slotkoor uit “Die Zauberflöte” en het “Isis und Osiris” beiden van W.A. Mozart. Van G.F. Händel wordt het prachtige “Lascia ch’io pianga” gezongen. Verder wordt er volop aandacht geschonken aan eigentijds repertoire, zoals het welbekende “Bridge over troubled water” van Simon en Garfunkel. Veder nog “Jan Klaassen was trompetter” en “Zing, vecht, huil, bid, lacht etc. “. Kortom een concert, dat u niet mag missen.

Verder werkt mee de Vocal Group “Goed Gebekt” uit Soesterberg.  Deze vlotte vocal group bestaat uit 16 enthousiaste leden, die eveneens onder leiding staan van Paul Michèl Tijssen. Hun  repertoire bestaat uit Engelse- en Nederlandstalige popmuziek met begeleiding van piano óf a capella. Prachtig om te horen en te zien.

Kaartverkoop voor het Voorjaarsconcert op zaterdag, 16 april a.s. is mogelijk aan de kassa van De Meerpaal. (zie www.meerpaal.nl/theater )

Op 4 mei a.s. werkt het koor mee aan de jaarlijkse Dodenherdenking op het Redeplein. Zoals altijd een indrukwekkende aangelegenheid. Verder staat nog een optreden gepland tijdens “De Meerpaal Dagen”. Volgt in december a.s. weer het Concert in Kerstsfeer en dan is het al weer 2017. Het jaar, waarin het koor 45 jaar bestaat.

Concertreis naar Duitsland

Van donderdag, 25 mei t/m zondag 28 mei 2017 verblijft het koor voor een aantal concerten in Hameln (de stad van de rattenvanger) en in Albachten. In Hameln zal samen met het Polizeichor Hameln een concert worden gegeven in de Hamelner Münster St Bonifatius. Een prachtige kerk met een voortreffelijke akoestiek. Op de terugreis wordt Albachten aangedaan, waar samen met MGV Albachten een gezamenlijk benefietconcert zal worden gegeven.

Voelt u zich aangetrokken door dit prachtige mannenkoor en wilt u in de toekomst deel uit maken van deze vriendenclub, meldt u zich dan aan. Dat kan elke donderdagavond, waanneer het koor repeteert in de grote zaal van “Open Hof” van 20.00 – 22.15 uur.