Volwassenen drempel weg bij ATC Swifterbant

Volwassenen drempel weg bij ATC Swifterbant

Er bestaat bij volwassenen die geïnteresseerd zijn om te beginnen met tennis nog wel eens een drempel om daadwerkelijk lid te worden van een tennisvereniging. Deze horde zit ‘m voornamelijk in de gedachte dat zij het spelletje nog niet allemaal even goed onder de knie hebben en hierdoor wellicht buiten de boot vallen. Algemene Tennisclub Swifterbant heeft hiervoor de oplossing. Het opstarten van een startergroep met nieuwe tennissers, die stapsgewijs, samen met mensen in hun groep, in aanraking komen met de tennissport.

Twee keer per seizoen begint ATC Swifterbant met een startersgroep, van ongeveer acht nieuwe leden die de tennissport vanaf de basis willen leren. De laagdrempelige oefenvormen zorgen ervoor dat de beginnende tennissers plezier aan tennis beleven. “En in een team waar iedereen ongeveer hetzelfde niveau heeft ontstaat al snel binding met elkaar”, vertelt voorzitter van ATC Swifterbant Anka Posthuma. “Er is bij volwassenen die nog niet zo bekend zijn met tennis toch een bepaalde schroom om lid te worden van een vereniging. Die schroom haal je weg door hen met mensen te laten spelen die in hetzelfde schuitje zitten. De startersgroep wordt begeleid door enerzijds een enthousiaste leraar die de tennislessen verzorgt anderzijds zullen ervaren tennisleden de startersgroep bekend maken met het reilen en zeilen binnen de tennisclub.

De starters krijgen een speciaal introductielidmaatschap aangeboden, behalve een lidmaatschap zijn tennislessen hier ook in voorzien. Daarnaast kunnen zij in een speciale klasse meedoen aan de clubkampioenschappen en is er komend jaar voor het eerst een competitie speciaal gericht op beginnende tennissers.

De eerste startersgroep zal begin april 2017 van start gaan. Heb je interesse of wil je meer informatie neem dan contact op met Sander van der Valk, verantwoordelijk voor ledenwerving en –behoud binnen de tennisclub. Email: competitie@atcswifterbant.nl