Volle winst Swift volleybal H1

Valentijnsdag 2015 vertrok heren 1 bestaande uit 2 man sterk naar Oldebroek waar er tegen heren 3 gespeeld moest worden. De wedstrijd begon uitermate spannend mede omdat heren 1 tot vlak voor de wedstrijd nog steeds uit 2 man sterk bestond. De overige spelers moesten heren 2 versterken die in Nunspeet speelde. Wat een vereniging, we helpen elkaar samen naar de top!

Bij het begin van de wedstrijd zat de sfeer er goed. De goede warming die de spelers hadden gekregen in Nunspeet vertaalde zich naar een mooi spel. Met name de servicedruk was erg goed en zo wisten we en vrij snel een afstand op te bouwen. We wonnen de set uiteindelijk met 25-13. De lijn bleef goed en de servicedruk hoog. Dit resulteerde in de 2e set met een stand van 25-12 en in de derde set met een stand van 25-11. De wedstrijd was gewonnen maar nog niet alle punten waren binnen. Het begin van de 4e set was duidelijk minder. Zowel in de aanval als in de verdediging ging het spel achteruit en stand liep langzaam gelijk op, ook motiverende woorden van coach konden het verschil niet maken. Richting het einde van de set was de stand 22-22 toen er gewisseld werd en er een buitenaanvaller van heren 2 het team kwam versterken. Door een paar slimme ballen te spelen is de set uiteindelijk gewonnen met 25-27. De wedstrijd was gewonnen en het doel behaald. Swift heren 1 blijft eerste staan in de competitie met het doel te promoveren.

Na de wedstrijd belanden heren 1 en 2 in de kantine waar sinds een paar weken we ook optreden als teamschaalkeuringsdienst. Misschien kwam het omdat beide teams waren uitgehongerd na 9 sets of misschien omdat de teamschaal uitmuntend was en daarom beoordelen wij de teamschaal in Oldebroek met 4,5 ster, gefeliciteerd met de score!

Volgende week heeft Swift heren 1 een vrije week. Op zaterdag 28 februari is de volgende wedstrijd om 16.00 uur in de Steiger tegen de nummer drie in de poule.

4 sets 5 punten 4,5 ster