Verdiend uitje vrijwilligers Het Pluspunt

het pluspun t

De vrijwilligers van Coloriet Dagcentrum Het Pluspunt in Swifterbant hebben een uitje verdiend en gekregen. “Zij hebben ons geweldig geholpen, met name in coronatijd met alle beperkingen”, vertelt Wilma Damen, coördinator dagbesteding. Er zijn veel attenties geweest naar de zorg. “Wat ons betreft verdienen de vrijwilligers dat ook. Daarom zetten wij hen in de bloemetjes bij Hanneke’s Pluktuin in Biddinghuizen.”
De dagbesteding heeft voor mensen met geheugenproblematiek een belangrijke functie. In coronatijd moest dit in andere vorm aangeboden worden. De vrijwilligers hebben geholpen met het onderhouden van contact met de bezoekers van het dagcentrum. Daarnaast maakten zij het mogelijk dat Wilma en haar collega konden inspringen bij Coloriet de Regenboog als coaches welzijn. Om zo de bewoners van het woonzorgcentrum extra aandacht te kunnen schenken in de periode dat er geen bezoekers mochten komen. “Het is fantastisch zo elkaar te helpen. We doen het voor de ouderen.”
Een van de vrijwilligers: “Je ziet de mensen hier opbloeien en genieten. Dat wij daaraan meehelpen is een superfijn idee. En eigenlijk is het niet eens zoveel wat we geven. Wat tijd, gezelschap en geduld. Voor ons een kleine moeite en voor hen een wereld van verschil.”
Het uitje was geslaagd. Na een gastvrij ontvangst met koffie en gebak in de kas kon iedereen bloemen plukken met een prachtig uitzicht over de polder dankzij het schitterende weer. “Iedereen ging met een grote bos bloemen naar huis. Ik krijg nu allemaal foto’s op de WhatsApp van de mooi gevulde vazen bij de vrijwilligers thuis”, glundert Wilma Damen.
De dagcentra in Swifterbant, Biddinghuizen en Dronten zoeken meer vrijwilligers. ”Een aantal vrijwilligers moet tot hun spijt stoppen omdat ze zelf tot een risicogroep behoren.Heb je een hobby en wil je daar een oudere zo af en toe bij betrekken? Heel graag. Alles kan in overleg. Maandelijks muziek maken, af en toe met iemand vissen of samen bakken.” Neem vrijblijvend contact op met Wilma Damen. Meer informatie: www.coloriet.nl/dagbesteding