Veertig jaar trouw dienstverband bij Kaptein Bouwgroep

Veertig jaar trouw dienstverband bij Kaptein Bouwgroep

Het is geen man van grote verhalen, verre reizen of feestjes. Wel van trouw aan de werkgever en zijn duiven: Klaas Hoekstra. Deze maand vierde hij zijn veertigjarig dienstverband bij de Kaptein Bouwgroep.

Directeur Anjo Kroneman van de Kaptein Bouwgroep: ‘Hij is op zijn zestiende bij de firma Kaptein, toen nog op Urk, begonnen. Toen we van Urk naar Swifterbant verhuisden ging hij, ondanks dat hij verknocht is aan Urk, mee.’ Inmiddels is Klaas 56, en zijn collega’s verwachten dat hij minimaal het vijftigjarig jubileum gaat volmaken.

‘Werk is zijn lust en zijn leven, van jongs af aan was hij in de werkplaats te vinden, vooral bij het maken van kozijnen. Nu is hij timmerman/voorman en leermeester. In de loop de jaren zijn ook twee van zijn zoons in het bedrijf aan de slag gegaan, Tiemen werkt nu samen met zijn vader in de buitendienst en Albert is projectcoördinator bouwservice en onderhoud. Op Urk is dat heel gewoon, zoveel gezinsleden binnen een bedrijf, maar daarbuiten is het toch wel bijzonder. Wij zijn er in ieder geval heel blij mee.’

Gevraagd naar de bijzondere kwaliteiten van Klaas Hoekstra – die het feestje eigenlijk liever aan zich voorbij had laten gaan – worden flexibiliteit, creativiteit en oplossingsgericht denken en handelen genoemd. En zijn stopwoordje: “ja, maar …” vaak gevolgd door “dat komt zo …”.  ‘Het is geen opvallende man, maar gewoon een zeer gewaardeerd vakman.’

Als cadeau voor zijn veertigjarig dienstverband mocht hij een elektrische fiets in ontvangst nemen. Volgens zoon Albert niet om veel of ver te fietsen, maar om bij de zomerdag samen met zijn vrouw een rondje Urk te kunnen maken. Verder werd de jubilaris tijdens het personeelsfeest in het zonnetje gezet.