Vakantie Hoeksteen Club

Hoeksteen Vakantie Club

Ook dit jaar werd er traditie getrouw door de protestantse gemeente Swifterbant een dag voor de jeugd georganiseerd. Voor alle jeugd van het dorp in de leeftijd van 4 tot 12 jaar. Het thema van deze dag was: “Daar zit muziek in”. Vanaf 9.30 konden de kinderen met hun ouders binnen lopen. 90 kinderen waren weer op dit event afgekomen.

Zij gingen naar de grote kerkzaal, waar ze tijdens het wachten op het begin van de dag zich konden vermaken met het inkleuren van leuke kleurplaten. Om 10.00 werd het thema van de dag uitgelegd en er werd een verhaal verteld over koning Saul en wat muziek met je kunt doen. Hoe blij je van muziek kan worden, maar dat muziek je soms verdrietig  kan maken. Daarna konden de kinderen kiezen uit diverse workshops. Bij leden van Amor Musea  konden kinderen leren koper blazen, van de trompet tot grote tuba. Ook kun je leren drummer op een echt drumstel. Maar als je dat niet leuk vond, kon je leren op een marimba of lyra te spelen.

Special voor de meisjes werd er een workshop twirlen gegeven. Heartbeat voor Kids was er om de leukste liedjes aan te leren. Een muziek instrument bespelen is een ding maar er zelf een maken is misschien nog wel leuker. Daarom was er gezorgd voor divers materiaal waarmee de kinderen aan de slag konden om een eigen instrument te maken. Zo was een workshop: trompet maken. Gewoon van een PVC buis met een special mondstuk en een trechter. Of van ijsbakjes een trommel set maken met trommelstokken van pollepels. Ook waren er grote frietsaus emmers waar  je een grote trom van kon maken. En van colaflesjes kon je een prachtige sambaballen set  creëren en van houten blokjes een castagnetten.

Maar je kon ook gewoon leuk spelletjes spellen bv: een life ganzenbord spel. Tussen de workshops door was er heerlijke limonade met wat lekkers voor alle kinderen en koffie voor de vrijwilligers. Kortom het hele versierde kerkcentrum stond op zijn kop, alle zalen waren volop in gebruik. Ook was er een catering ploeg bezig om alles in goede banen te leiden. Want om 12.30 was het tijd om pannenkoeken te eten.

De tafels werden omgebouwd van kleurtafels naar eettafels. De pannenkoeken die waren gebakken door gemeente leden werden vers van de koekenpan binnengebracht en uitgedeeld. Na de gezamenlijke pannenkoeken lunch (waar ook de oudere van het dorp voor waren uitgenodigd) werd de dag afgesloten met optredens van de kinderen). Nu konden ze laten zien wat ze geleerd of gemaakt hadden.

Kortom het was een geslaagde dag, waar iedereen maar vooral de kinderen hebben genoten en die weer mogelijk was door heel veel vrijwilligers uit het dorp. Zij worden dan ook hartelijk bedankt voor hun inzet.