Vacature secretaris

Dorpsbelangen Swifterbant

De Algemene Vereniging van Dorpsbelangen Swifterbant zet zich in voor de belangen van Swifterbant en heeft als doel het bijdragen aan de verbetering van de leefbaarheid van het dorp. De vereniging kent, naast het bestuur, talloze vrijwilligers die zich inzetten voor activiteiten van Dorpsbelangen. Door deze inzet kan de vereniging een grote bijdrage leveren aan de leefbaarheid in en de leefgemeenschap van Swifterbant.

Ter versterking van het bestuur zijn wij op zoek naar een SECRETARIS.

Als bestuurslid praat je mee over actuele onderwerpen die spelen in Swifterbant, zoals de realisatie van een MultiFunctioneel Centrum, uitbreiding van het dorp, ontwikkelingen in het winkelgebied, verkeersveiligheid, evenementen in het dorp etc. Tevens onderhoud je contact met de gemeente Dronten en diverse andere stakeholders. Als bestuur vergaderen we een keer in de twee weken.

Wij vragen van je:

  • dat je woonachtig bent in Swifterbant en lid bent of wordt van Dorpsbelangen Swifterbant
  • dat je een brede interesse hebt en het leuk vindt om mee te praten over alles wat leeft in het dorp
  • dat je met een helikopterview kunt kijken naar zaken die spelen en in staat bent om op te komen voor de belangen van het dorp, zelfs als dit niet per se je eigen belang is

Taken van de secretaris:

  • Jij organiseert de vergaderingen, je verzorgt een agenda en doet verslag van de vergadering.
  • Je beheert de mailbox van de secretaris en zorgt dat de vragen beantwoord worden waar je kan, of de mails doorgestuurd worden naar de betreffende personen.
  • Je houdt het digitale archief bij.
  • Samen met de andere bestuursleden stel je jaarlijks een vergaderschema

Het bestuur bestaat uit een leuke groep vrijwilligers die betrokken is bij het dorp en zich met elkaar inzetten voor het dorp en de vereniging.

Vind je van jezelf dat je een betrokken inwoner bent van het dorp, of wil je dat graag worden? Wil je graag wat van je beschikbare tijd en energie steken in het bestuurswerk van Dorpsbelangen en daarmee bijdragen aan de leefbaarheid van ons dorp?

Wil je meer informatie over deze vacature of je meteen aanmelden?

Neem dan contact op met Sandra Nobel, via e-mail: secretaris@dorpsbelangenswifterbant.nl