Hollandse avond Amor Musae op 6 maart

Ook Twirl treedt op bij Amor Musae Swifterbant

Muziekvereniging Amor Musae uit Swifterbant geeft op 6 maart haar 52e jaaruitvoering. Dit jaar is gekozen voor het thema ‘Hollandse Avond’. Zowel de muzikanten van de brassband en JAM als de leden van Twirl zullen het publiek in Hollandse sferen brengen.

 De startende koperblazers zullen o.a. muzikale aandacht geven aan de Nederlandse boeren met de Bauernkantate. JAM (de gevorderde jeugdblazers) hebben het lied Arcade op de lessenaar, het nummer waarmee Duncan Laurence gewonnen heeft op het songfestival. De brassband zal diverse hits van Nederlandse zangers zoals Marco Borsato en Doe Maar ten gehore brengen. Een brassband bestaat uit koperblazers, aangevuld met een slagwerksectie.

De brassband van Amor Musae heeft een bijna complete bezetting, maar nieuwe leden op cornet of bas zijn welkom. De repetitie is op dinsdagavond en alle muziekgroepen staan onder leiding van Martijn de Lange-Duijster.

 

De afdeling Twirl zat een poosje in een dip door te weinig leden maar de laatste tijd trekt het ledenaantal weer aan. Er zijn heel wat enthousiaste leden bij gekomen, maar er kunnen er nog wel meer bij. Want, zegt trainster Sjera Dijkstra, “Twirlen is de allerleukste sport die er bestaat. Je kunt je eigen dansstijl kiezen en dit combineren met een baton”. Om deze sport te beoefenen moet je wel doorzettingsvermogen hebben en veel oefenen. Maar als je het onder de knie krijgt, krijg je een prachtig plaatje zoals we bij de uitvoering van Amor Musae zullen laten zien”.

De twirlsters hebben met het brede thema ‘Hollandse Avond’ veel verschillende muziekgenres kunnen kiezen voor jong en oud. Ze zullen hun mooiste routines laten zien en gaan van ‘Super Prinses’ naar ‘Laat me niet Alleen’.

De uitvoering begint om 19.30 uur en wordt gehouden in De Hoeksteen te Swifterbant. De toegang voor de uitvoering is gratis en in de pauze wordt een verloting gehouden. Voor informatie: www.amormusae-swifterbant.nl.