Uitvoering Amor Musae op 17 maart in De Hoeksteen

Amor Musae viert feest

Muziekvereniging Amor Musae geeft op 17 maart haar 50e jaaruitvoering. Dat is natuurlijk reden voor een feestje. De jaarlijkse uitvoering is daarom uitgebreid met ’s middags een reünie voor oud-leden en een reünie-orkest. Na de uitvoering kunnen alle aanwezigen nog verder feesten met live muziek door de band “De Vliegende Hertjes”.

Tijdens de reünie vanaf half vier kunnen leden en oud-leden elkaar ontmoeten tijdens een hapje en een drankje. Van drie tot vier uur repeteert het reünieorkest onder leiding van Chris te Hennepe, één van de oud-dirigenten van de brassband. Na de gezamenlijke maaltijd zullen alle drie de afdelingen het publiek een feestelijk programma voorschotelen.

De malletband en StaMb (Starters Malletband) spelen deze avond verschillende feestnummers. De malletband zal onder andere een nummer van de bekende dj Martin Garrix laten horen, waarbij verschillende instrumenten worden gebruikt. StaMb laat zich horen met onder andere het lied van Herman van Veen: ik ben vandaag zo vrolijk. Ze maken er een echt feestje van. De malletband en StaMb staan onder leiding van Ciska Terpstra.

De brassband speelt onder andere Concerto d’Amore een stuk van Jacob de Haan. Een heel toepasselijke titel want Amor Musae betekent: liefde voor muziek. De Startgroep en het jeugdorkest van de brassband (JAM) treden samen op en gaan helemaal los in o.a. het bekende lied My Way want zij vieren feest op hun eigen manier. Zowel de brassband als JAM staan onder leiding van Martijn de Lange Duijster. In aansluiting op het optreden van de brassband speelt het reünie orkest Friends for Life o.l.v. Chris te Hennepe.

Ook de twirlsters gaan dit jaar helemaal uit hun dak want 50 jaar Amor Musae is niet niks!

Tijdens de trainingen op maandag is hard geoefend maar ook veel gelachen en zijn er veel nieuwe “routines” geleerd. Met heel veel vrolijke maar ook toepasselijke muziek zo als Happy Birthday van Katy Perry gaan ze er een feestje van maken! “Laat de vrolijk heksjes en ballonnen om je heen vliegen! Heel veel kijkplezier!” aldus instructrice Sjera Dijkstra.

Direct aansluitend aan de uitvoering (rond 21.45 uur) kunnen de hele vereniging en het publiek genieten van de band “De Vliegende Hertjes”. In deze band zien we Ciska Terpstra, de dirigente van de malletband weer in een heel andere rol. Zij bespeelt hierin namelijk de basgitaar. De band speelt deze avond op akoestische gitaren en brengt muziek van de jaren 60 (Abba enz.) tot nu.

De avond begint om 19.30 uur. De toegang voor de uitvoering met aansluitend de afterparty met band de Vliegende Hertjes is gratis en in de pauze wordt een verloting gehouden. Voor informatie en aanmelding voor de reünie kijk op de website: www.amormusae-swifterbant.nl.