Tulpenroute Flevoland is geopend

Tulpenroute Flevoland is zaterdag officieel geopend. Hoewel nog lang niet alle tulpen bloeien, trokken de Flevolandse velden afgelopen weekend al veel bezoekers. Tulpenroute Flevoland duurt tot en met 5 mei en wordt gehouden in het buitengebied van Dronten, Lelystad en Zeewolde. ‘Komend weekend worden er veel activiteiten georganiseerd’, vertelt voorzitter Herman Vermeer.

‘Het doel van Tulpenroute Flevoland is om bezoekers uit binnen- en buitenland te laten genieten van de prachtige tulpenvelden en het bijzondere buitengebied. We verwachten dat de tulpen deze week volop tot bloei komen. Als we de weersvoorspellingen mogen geloven krijgen we de komende dagen het warme weer waar we zo naar uit kijken’, zegt hij enthousiast.

Vele bedrijven en organisaties langs de routes openen volgend weekend hun deuren voor publiek. Ze zijn herkenbaar aan de wapperende vlaggen bij de oprit. Op zaterdag 21 april sluit Tulpenroute Flevoland aan op de Boer zoekt Burger dag in Zeewolde en de Open Winddag van Windplanblauw. In Swifterbant wordt een tulpenloop (5 en 10 km) gehouden in het Rivierduingebied.

Daarnaast is het onder andere mogelijk om te lunchen tussen de kalfjes bij The Grow Company (Vleetweg 4, Biddinghuizen. HeliCentre (Emoeweg 12, Lelystad) verzorgt dagelijks van 9.00 tot 17.30 uur helikoptervluchten. Melkveebedrijf Zijlmans – van Dongen (Rietweg 50, Biddinghuizen) organiseert bij voldoende aanmeldingen op 20 april en 4 mei koeien of tulpen schilderen op locatie.

Bij Zwaan Buitensport en Marieke Bloemen (Knooplaan 1, Dronten) kunnen mensen op woensdag, vrijdag, zaterdag en zondag vanaf 9.30 uur onder andere tussen de tulpen foto’s maken en natuurlijk survivallen voor jong en oud. Vleesbedrijf Jandlis Meat (Hondweg 16, Dronten) houdt op zaterdagen en zondagen van 11.00 tot 16.00 uur en wanneer de tulpenvlag wappert een educatieve speurtocht langs de vleesveekoeien, mensen kunnen er koe melken en er is een kleine tentoonstelling over 50 jaar leven op de boerderij.

‘Foto’s maken van de prachtige bloemen mag… maar tussen de tulpen staan is verboden. Dit gaat ten koste van de bollen’, zegt Herman Vermeer. ‘Een mooie bos tulpen plukken? Breng een bezoekje aan Hanneke’s Pluktuin, te vinden aan de Ellerweg 18 in Biddinghuizen!’ De pluktuin is dagelijks open van 10.00 tot 16.00 uur. In totaal zijn er ongeveer 80.000 tulpenbollen geplant in 250 variaties.

Alle activiteiten op een rijtje? Ga naar www.tulpenrouteflevoland.nl