Tulpenroute Dronten geopend

Tulpenroute Dronten geopend

De tulpenroute rondom Dronten is zaterdag geopend. Bij deze tweede editie mikt de organisatie op een internationaal publiek.

De wandel-, fiets- en autoroutes zijn uitgebreid en gaan langs ongekend kleurrijke bollenvelden. Én alle informatie wordt ook in het Engels aangeboden. ‘De vertaling naar het Engels zien wij als een diepte investering,’ legt Coby Dekker-van den Berg uit. ‘Deze Engelse vertaling kunnen we jarenlang gebruiken en wie weet kiezen we volgend jaar nog voor een andere taal.’

Digitale autoroute

‘Door de komst van een digitale autoroute kunnen we meer laten zien dan tulpen alleen. We hebben goed nagedacht over welke punten op de route de moeite waard zijn om iets over te vertellen. De tulpenroute is daarmee meer dan mooi gekleurde velden, het is ook echt promotie van Dronten en Flevoland,’ aldus de organisatie.

De autoroute doorkruist de hele gemeente Dronten. De fiets- en wandelroute voorzien niet alleen in mooie tulpenvelden, ook de cultuur van Swifterbant is op verschillende locaties goed zichtbaar. Aan de Oostkant van Dronten bevindt zich het gebied `Rondom het Greppelveld’.

Tulpen in bloei

Hier zijn twee prachtige fietsroutes te vinden en één wandelroute waarlangs vele tulpen in bloei zullen staan. Kortom met twee wandelroutes, drie fietsroutes en één autoroute valt er heel wat te beleven dit voorjaar. Voor mensen uit de omgeving én van verder weg.

Geopend tot 8 mei

De tulpenroute is tot 8 mei geopend. De routes zijn te downloaden op de website, daar is ook een app beschikbaar voor de digitale route. Foto’s die onderweg gemaakt worden van de tulpenvelden of andere onderwerpen, kunnen ingestuurd worden voor een fotowedstrijd. De wedstrijd loopt van 16 tot en met 30 april.

Kijk voor meer informatie op de website van Tulpenroute Dronten.

Bron: Flevopost (Foto © Mischa Massink)