Terug in de tijd

Terug in tijd

Wie meer wilde weten over dementie en dagbesteding kon maandagmiddag even terug in de tijd stappen. De vrijwilligers en medewerkers van Coloriet Dagcentrum Het Pluspunt in Swifterbant hebben uitgepakt voor de open middag met aankleding en activiteiten. Een geslaagde middag die op belangstelling kon rekenen.

Het dagcentrum biedt dagbesteding voor mensen met geheugenproblematiek. Aan de hand van oude spullen kan het zijn dat herinneringen weer naar boven komen. De ruimte was voor de open middag meer dan anders ingericht met spullen van vroeger. De vrijwilligers hebben deze verzameld en van andere mensen kunnen lenen.

Zorgcoordinator Wilma Damen is blij met de belangstelling. “Bezoekers namen nu familie mee om een kijkje te nemen. Maar ook Swifterbanters kwamen langs omdat zij willen weten wat het dagcentrum kan betekenen voor mensen met dementie. Er zijn veel vragen gesteld.” Ze vond het ook grappig dat er zelfs verzamelaars van oude spullen de open middag bezochten.

De open middag is een onderdeel van het maandprogramma van Coloriet rondom het thema dementie. Wie de open middag gemist heeft en meer wil weten, kan donderdagavond 20 september naar de presentatie ‘Dementie, hoe zit het ook alweer?’. Deze is in handen van verpleegkundig specialist Roel Mulder. Vanaf19.30 uur zijn belangstellenden welkom in Coloriet de Regenboog in Dronten.

Coloriet wil kleur geven aan waardevol leven, ook bij dementie. In het weekend van 22 en 23 september halen zij geld op voor onderzoek naar dementie door deelname aan de fietsestafette 2bike4alzheimer van Alzheimer Nederland. Meer informatie staat op www.coloriet.nl/2bike4alzheimer