Taart voor Plankenpad

SWIFTERBANT – Het Plankenpad in Swifterbant vierde afgelopen weekeinde al een feestje als beste Klimaatstraat van Flevoland. Woensdagavond kreeg de straat een taart van Natuur en Milieu Flevoland.

Met in totaal 240262 klimaatpunten is het Plankenpad de beste Klimaatstraat van Flevoland. Maar liefst 23 huishoudens deden in de straat mee. Zaterdag vierde de straat een feest vanwege het behalen van landelijk de derde plek. Woensdagavond trakteerde de Natuur- en Milieufederatie Flevoland op taart.

Het Plankenpad heeft al was al eerder de beste klimaatstraat van Flevoland. Het geheim van deze straat zijn de burenacties. De bewoners van het Plankenpad vertellen dat het Klimaatstraatfeest de saamhorigheid in de straat heeft bevorderd. Buren weten elkaar te vinden, er is een band opgebouwd door de energiebesparingswedstrijd.

Naast het Plankenpad eindigde nog een Flevolandse straat in de top 10. De Discuslaan in Almere werd 8e. Naast deze wedstrijd streden ook virtuele straten met elkaar om de eerste plek waarbij Scouting Dronten hoog is geƫindigd.

Het Klimaatstraatfeest gaat over energiebesparing, klimaat en saamhorigheid in de Nederlandse wijken en buurten.

Bron: De Stentor