Swifterbant gaat groot nieuw Julifeest tegemoet!

Swifterbant gaat groot nieuw Julifeest tegemoet!

Opvallend nieuws voor de inwoners van Swifterbant en de enthousiaste bezoekers en deelnemers aan het welbekende Oogstfeest en het event 12PT is het dat de beide organisaties gaan samenwerken om het eerste weekend van juli, één groot dorpsfeest te organiseren!

Het mag niemand verbazen dat in tijden waar het geld niet meer voor het oprapen ligt en dit ook geldt voor de organisaties van dorpsfeesten en evenementen de gedachte is ontstaan om de krachten te bundelen. De vrijwilligers van beide feestorganisaties hebben elkaar gevonden en kijken vanuit een positieve houding naar de kansen en mogelijkheden. “Wij erkennen elkaars kwaliteiten en zetten deze in waar nodig! ” aldus de organisatie Julifeest Swifterbant.

Met de insteek om vanuit de samenwerking een vernieuwend, fris jaarlijks meerdaags Dorpsfeest met een nieuwe naam Julifeest, goed op de kaart te zetten zijn de eerste resultaten nu al geboekt. Door goed te kijken naar de sterke kanten van de beide feesten en hiervan het beste te behouden ontstaat een programma vol sport, recreatie en entertainment voor alle leeftijdscategorieën, dit wordt een evenement om van te smullen.

Een groot feest is niet alleen aantrekkelijk voor inwoners en overige bezoekers. Een gezonde samenwerking tussen de betrokken partijen Stichting de Klokbeker, Omni vereniging Swift ‘64, de winkeliersvereniging Swifterbant en de sponsoren is erg belangrijk.

De bundeling van kennis en kunde, arbeidskracht en het financiële voordeel van één groot feest moge een ieder duidelijk zijn. De nieuwe organisatie streeft naar een dag die eraf spat en een onweerstaanbare aantrekkingskracht zal hebben op publiek, deelnemers en regio. Toekomstperspectief het zijn dat we later weer een meerdaags feest kunnen gaan organiseren”.

De nieuwe organisatie bouwt natuurlijk ook nu weer op vele vrijwilligers. Met de ambitie van een groot feest is de hoop en verwachting dat dit een zuigende werking zal hebben op mensen die mogelijk voor het eerst een vrijwillige bijdrage willen leveren aan de organisatie van hun eigen dorpsfeest. Vele handen maken ook hier licht werk. Op die manier kan een ieder naast zijn of haar bijdrage ook lekker zelf genieten van de feestdag.

Aan de vrijwilligers en betrokken partijen zal het niet liggen…onder de naam Julifeest zal door een unieke samenwerking van meerdere partijen het grootste jaarlijkse feest van Swifterbant worden georganiseerd!

Denk hierbij aan een leuke Feestavond en een markt met foodtrucks. De volgende toernooien en activiteiten : Volleybal, Dart, Handbal, Voetbal (Panna), Jeu de Boules, Klaverjas, Skateboard en Buitensporten en vele extra’s zoals oude trekkers en Veteranen Dronten met spectaculaire items en militaire voertuigen.

Lees meer op de website van Julifeest Swifterbant