Swift handbal wil weer gaan groeien

Swift handbal wil weer gaan groeien

De handbalafdeling van Swift’64 uit Swifterbant wil weer groeien. Na een aantal jaren met maar twee jeugdteams en twee recreantenteams te hebben gespeeld, wil Swift proberen om meer leden te krijgen. De vereniging is op zoek naar leden vanaf 6 jaar tot en met de senioren.

Door handbal te spelen, leer je bewegen, gooien en vangen. Je leert goed om te gaan met een bal en je krijgt conditie en reactievermogen. Handbal is een teamsport. Door slim met elkaar samen te spelen en als team aan te vallen, te scoren en te verdedigen kom je veel verder dan wanneer je dat in je eentje doet. Dat is wat handbal zo leuk maakt, laat de club weten.

Swift’64 handbal bestaat uit een bestuur en een aantal trainers. De vereniging is er in geslaagd om Arie Niewland terug te halen als bestuurslid. Vroeger verzorgde hij bij Swift’64 de training met de nodige successen en heeft daarna jaren elders successen geboekt als trainer. Mocht Swift ’64 weer een A of B team krijgen, dan zal hij de trainingen voor deze teams gaan verzorgen en elk team naar een zo hoog mogelijk niveau proberen te brengen.

Er is ook een nieuwe trainster. Belangstellenden kunnen contact opnemen en een keer meetrainen. Naast nieuwe leden zoekt Swift’64 ook scheidsrechters, die de cursus hebben gedaan of nog willen doen.

Bron: Flevopost