Startdag in het Pluspunt te Swifterbant

Startdag in het Pluspunt te Swifterbant

Op 21 september vieren we de opening van het activiteiten seizoen 2018-2019 voor alle belangstellenden. Daarvoor houden we in Het Pluspunt in Swifterbant onze jaarlijkse startdag. De kosten voor deelname bedragen slechts € 4,00 per persoon.

Het programma van de startdag, die begint om 9.30 uur met een ontvangst met koffie of thee. Om 10.00 uur zijn er workshops. Iedereen kan kiezen uit vier mogelijkheden. Om 12.30 uur is er een lunch, verzorgd door de dames van de kookgroep van de Open Tafel. Om 14.30 uur treed het Dronter Piratenkoor op . Na dat optreden sluiten we de dag af zo omstreeks 16.00 à 16.30 uur.

De workshops waaruit u een keus kan maken, zijn:   

  • Samen anders bewegen. Deze wordt geleid door mevrouw Petra Indrisie. Zij is voor ons geen onbekende. Zij leidt ook de wekelijkse groepen van Bewegen voor ouderen.
  • Creatief bloemschikken.  Deze activiteit wordt begeleid door mevrouw Ada van der Meij. Zij heeft ook het afgelopen seizoen de ze workshop begeleid op de Startdag, naar volle tevredenheid van de deelnemers. De resultaten van toen beloven een mooie workshop.
  • Schilderen. Deze wordt geleid door de heer Jan Reijmerink, die ook een van de wekelijkse schilder-groepen zal  gaan begeleiden. Het is de bedoeling op in deze workshop een indruk te geven van de activiteit schilderen. Ook wordt geprobeerd een werkstuk in de tijd van deze workshop geheel af te krijgen. U kunt het dan, bij wijze van spreken, zo aan de muur hangen.
  • Boetseren. Deze workshop wordt begeleid door de dames Sjaan Baarda en Corrie Nooren. Beide dames begeleidden ook deze activiteit in de Workshop van onze startdag in 2017. Daar uit is een vervolg ontstaan van een beginnende activiteit gedurende het jaar.

De eerst workshop kan natuurlijk geen twee uur duren. Daarom houden we een kleine bingo in de tijdruimte tussen de workshops en de lunch.

Het middagprogramma omvat een optreden van het Dronter Piratenkoor. Het koor is in de wijde omgeving bekend en treedt ook op elders in den Lande. Ze worden alom geprezen. Het koor treedt op met een ruime keuze uit hun rijke repertoire.

De kosten voor deelname aan de hele dag bedragen slechts € 4,00. Wij kunnen dat mogelijk maken door sponsoring van de Rabo Clubkas Actie

U zult begrijpen, dat we moeten weten, wie wat wil doen en wie aan de lunch wil deelnemen. Daarom is het noodzakelijk om u aan te melden. Dat kan op de lijst in Het Pluspunt.

Wij  als Activiteiten Commissie van het Pluspunt (A.C.P.) hopen op deze manier een goede start te kunnen maken van het activiteiten seizoen van Het Pluspunt.