Spel- en muziekmiddag door Amor Musae in de Golfslag

SWIFTERBANT – Heb je plezier in muziek en wil je graag samen muziek maken met anderen? Of heb je belangstelling voor twirl? Op zaterdag 11 april a.s. organiseert Algemene Muziekvereniging Amor Musae een spel- en muziekmiddag voor jong en oud in school de Golfslag te Swifterbant.

Sla op een trommel of xylofoon. Leer in een half uur een twirl-dans. Blaas op een cornet of trombone. Wie kan het langste blazen? 
Amor Musae deed in 2014 mee met de Jeugdsponsoractie van DEEN. Klanten van DEEN konden munten werpen in een van de cilinders die elk stonden voor een vereniging uit het dorp. Amor Musae verdiende zo een bedrag van € 1204,89 dat bedoeld was voor een activiteit in het dorp. Van dit geld wordt deze middag dus georganiseerd.

Amor Musae bestaat uit drie afdelingen nl. de brassband, de malletband en majorette/twirling. Tijdens die zaterdagmiddag kunnen kinderen met elkaar maar ook individueel bezig zijn met leuke spelletjes die natuurlijk ook te maken zullen hebben met het thema muziek en twirl. Zo worden de kinderen op een speelse wijze in contact gebracht met het maken van muziek op verschillende blaas-, slag- en ritme-instrumenten. In de gymzaal zijn gratis lessen twirling. Het spelelement staat deze middag voorop en vooral ook het met elkaar bezig zijn. Zo kunnen middels een strippenkaart de diverse activiteiten worden gedaan. Er zijn slagwerkworkshops en een open repetitie van het jeugdorkest. Maar ook volwassenen krijgen de mogelijkheid om eens een muziekinstrument uit te proberen. Om 16.00 uur is er een miniconcert door leden van Amor Musae waaraan ook alle kinderen en volwassenen gelijk mee kunnen doen met een echt of zelf gemaakt instrument. Tot slot is er een optocht naar DEEN door alle kinderen met hun zelf gemaakte instrument onder begeleiding van de malletband en majorettes.

De middag is gratis toegankelijk en wordt gehouden in basisschool de Golfslag, Narcisstraat 1. Om 13.00 gaan de deuren open. De twirl lessen zijn tot 15.00 uur. Het activiteitencircuit is van 13.00 tot 16.00 uur. Het concert is om 16.00 uur. De lawaaioptocht naar DEEN vertrekt om 16.30 uur. Alle kinderen zijn welkom en ook de ouders zijn hierbij natuurlijk van harte uitgenodigd. Kinderen t/m 8 jaar graag onder begeleiding van een volwassene. Voor alle bezoekers staat gratis fris, koffie, thee en diverse lekkere versnaperingen klaar!

Aanmelden is aanbevolen. Dit kan via een mail naar de website met vermelding naam leeftijd en telefoonnummer: info@amormusae-swifterbant.nl

spel-muziekmiddag