Sippie Broersma nieuwe dirigent Vox Flevium

Sippie Broersma dirigent Vox Flevium

 Sippie Broersma uit Sneek is sinds 1 februari dirigente van Kamerkoor Vox Flevium. Ze is inmiddels begonnen met de voorbereidingen voor het eerste gezamenlijke concert op 25 oktober. De vorige dirigente, Rachel Kieneker-Munneke, heeft, na een cum laude afgesloten opleiding koordirectie, besloten haar carrière voort te zetten met het dirigeren van een semiprofessioneel kamerkoor.

Sippie Broersma werd in 1983 geboren in Zwolle. In haar jeugd speelde zij dwarsfluit en piano. Toen zij op 11-jarige leeftijd in het Concertgebouw het Nederlands Kamerkoor hoorde, voelde zij voor het eerst de liefde voor ensemblezang. Zij begon haar eigen koorcarrière door mee te zingen in het “jongenskoor” in de Matthäus Passion. Op 16-jarige leeftijd zong zij voor het eerst mee in het Noord Nederlands Kamerkoor.

Tijdens haar conservatoriumstudie liep zij stage bij het Groot Omroepkoor en nam zij deel aan een project, waarbij veelbelovende zangers na auditie de mogelijkheid krijgen om een concertserie te doen met zangers van het Nederlands Kamerkoor.

Na haar studie heeft zij bij verschillende professionele ensembles gezongen met grote dirigenten. Ook neemt zij al vijf jaar deel aan het professionele kamerkoor van de belangrijkste dirigentencursus van Nederland: de Kurt Thomas Cursus. Verder zingt zij sinds 2011 bij The Bach Choir of the Netherlands en verzorgt hiermee meer dan 80 concerten per jaar.

In 2017 begon zij met een dirigentenopleiding in Utrecht bij onder andere Hans Noijens. Hiermee werd een nieuwe passie geboren. Zij dirigeerde diverse koren. In september van 2019 werd zij dirigent van Het Sneeker Cantatekoor. Zie ook de website van Sippie: www.sippiesopraan.nl.

 

Vox Flevium

Vox Flevium is een ambitieus kamerkoor in Swifterbant, dat geniet van prachtige koorklanken in allerlei stijlen van de klassieke muziek. Van oude muziek tot hedendaags, niks gaat het koor uit de weg. Naast de ambitie vindt het koor het ook belangrijk tijd te maken voor gezelligheid, elkaar beter te leren kennen. Het gevolg: Vox Flevium is een erg hechte groep zangers, die hard werkt om een behoorlijk niveau te bereiken.  En met Sippie aan het roer, zal dit niveau steeds een beetje stijgen. Meer informatie over het koor kunt u vinden op hun website: www.voxflevium.nl. Kaartverkoop voor het concert op 25 oktober vindt ook plaats ook via dit kanaal.

 

Misschien wilt u een keer meezingen. Dat kan! Vox Flevium nodigt u graag uit een keer een repetitie bij te wonen. Kamerkoor Vox Flevium zoekt uitbreiding bij alle stemsoorten, maar vooral bij de bassen en tenoren. Repetities zijn op woensdag van 20.00 – 22.00 uur in De Hoeksteen te Swifterbant. Aanmelden kan via de website.