Revitalisatie Spelwijk een feit

Revitalisatie Spelwijk een feit. Foto: Hennie Schreuder-Joesten

Met de eerste grasmaaiactie is de revitalisatie van industrieterrein Spelwijk in Swifterbant afgerond.

Onder toeziend oog van de uitvoerders Knipscheer en Sight Landscaping en de op Spelwijk gevestigde ondernemers werd het eerste nog prille gras gemaaid door wethouder Dirk Minne Vis.

De opknapwerkzaamheden zijn eind vorig jaar gestart en hebben geresulteerd in een sterk verbeterd aanzien van het bedrijventerrein. Ondernemers Yvonne Slob van FlevoTech en de Van Engelen van Van Engelen bv spraken hun waardering uit voor de voortvarende aanpak en het uiteindelijke resultaat. Het industrieterrein is weer representatief en een visitekaartje voor Swifterbant en de daarop gevestigde bedrijven. Wethouder Vis sprak lovende woorden over alle betrokken partijen en de wijze waarop de revitalisatie tot stand is gekomen.

De samenwerking tussen de gemeente Dronten en ondernemers, die een aantal jaar geleden is ingezet, werpt steeds meer zijn vruchten af. Ite Meints van de gemeente Dronten wist te vertellen dat nu soortgelijke projecten op stapel staan in Biddinghuizen (Noorderbaan) en Dronten (Staalwijk).

De revitalisatie was een gezamenlijk project van provincie Flevoland, gemeente Dronten en de SEA-groep Bedrijventerreinen.

Bron: De Stentor (Foto: Hennie Schreuder-Joesten)