Programmeren kun je leren

Programmeren kun je leren

Maak kennis met programmeertaal in FlevoMeer Bibliotheek Swifterbant tijdens workshop. Speelt uw zoon of dochter graag computergames en wil uw kind niets liever dan leren om zelf games te maken? Geef uw zoon of dochter dan op voor de workshop Programmeren kun je leren. Op woensdagmiddag 10 oktober kunnen jongeren van 9 tot 12 jaar kennis maken met de programmeertaal Scratch. De workshop is van 14.00 tot 16.00 uur en kost 5 euro. Opgeven kan via www.flevomeerbibliotheek.nl of aan de balie. Er is plaats voor 10 kinderen.

21e eeuwse vaardigheden
De maatschappij verandert door technologie en digitalisering van een industriƫle naar een kennis- en netwerksamenleving. Een gevolg is bijvoorbeeld dat meer mensenwerk wordt gedaan door machines. En bij steeds meer werk worden computers en ICT gebruikt. Werk verandert, functies veranderen. Jongeren hebben 21e eeuwse vaardigheden nodig om hierop voorbereid te zijn.

FlevoMeer Bibliotheek stimuleert en ondersteunt deze nieuwe basisvaardigheden. In de bibliotheek kunnen jongeren van 9-12 jaar meedoen aan de workshop Programmeren kun je leren. Hier maken ze kennis met Scratch. Scratch is een programmeertaal waarmee je je eigen interactieve animaties, spelletjes, muziek en kunstwerken kunt maken. Die kun je ook online delen als een Scratch-project.