POH wandelgroep in Swifterbant een groot succes

Wandelen met de huisarts in Swifterbant

In juni 2017 is op initiatief van de buurtsportcoaches en huisartsenpraktijk Swifterbant een wandelgroep opgericht. Dit initiatief blijkt een groot succes met wekelijks rond de 24 wandelaars. Deze week is er bij de deelnemers bloed geprikt om te laten zien wat voor positieve invloed bewegen heeft op de bloedsuikerspiegel. Iedere donderdagochtend van 10.00 uur tot 11.00 uur loopt de groep onder begeleiding van vrijwilligster Katja Oerlemans en een deskundige van de Praktijk Ondersteuning Huisartsen door Swifterbant.

De huisartsen krijgen steeds meer zorgvragen van patiƫnten waarbij de oplossing vaak meer bewegen is. In samenwerking met de buurtsportcoaches is daarom een wekelijkse wandelgroep georganiseerd. Door middel van de wandeltocht kunnen de mensen op een laagdrempelige manier in beweging komen. Gedurende de wandeling worden er op een aantal plaatsen beweegactiviteiten gedaan. Vrijwilligster Katja Oerlemans geeft deze activiteiten en past deze aan naar de wensen van de deelnemers.

Naast de vrijwilligster loopt er elke week een deskundige van de Praktijk Ondersteuning Huisartsen mee of de huisarts Paul Kemps zelf. De deelnemers hebben zo de mogelijkheid om vragen te stellen en informatie te ontvangen van een deskundige. Afgelopen week kregen de deelnemers te zien wat beweging deed met de bloedsuikerspiegel doordat ze allemaal bloed hebben geprikt.

De wandeling is voor iedereen toegankelijk en is gratis. De start is bij de Steiger en na afloop is er de mogelijkheid voor een kop koffie/thee.