Plankenpad in Swifterbant in klimaatstraat top 3

SWIFTERBANT – Het Plankenpad in Swifterbant is op de derde plaats geëindigd van de zevende editie van het HIER Klimaatstraatfeest, de grootste energiebesparingswedstrijd van Nederland. Het Plankenpad liet 2289 andere straten uit heel Nederland achter zich.

De straat wint een feestbudget van duizend euro. In vergelijking met vorig jaar heeft het Pankenpad het nog beter gedaan. Toen eindigde de straat als tiende.

Bart de Voogd, directeur van het HIER Klimaatbureau: “Dit jaar heeft het Plankenpad extra de best gedaan en met resultaat. Met nog meer buren voerden ze nog meer energiebesparende acties uit in de straat. Het Plankenpad is terecht in de top drie geëindigd. Wie weet volgend jaar een eerste plaats?”

De bewoners van Het Plankenpad voerden in totaal 52 energiebesparende burenacties uit gedurende de competitie, die van oktober tot en met maart duurde. Zo organiseerden ze een ontdooi-je-vriezerestafette, lieten ze warmtebeelden van hun huizen maken, gingen ze op zoek naar de grootste stroomslurpers in de straat en liepen kinderen de deuren langs om gloeilampen ‘in beslag’ te nemen.

Zaterdag werden de straten in de top drie verrast met een feestelijk bezoek waarbij ter plekke werd onthuld op welke plaats zij precies zijn geëindigd. Ook kwam de Groene Straatbingo langs waarbij energiezuinige prijzen werden weggeven, zoals een super zuinige wasmachine, slimme thermostaat, een fiets en een trendy buitenkooktoestel dat werkt op hout. Voor de kinderen waren er vouchers voor Nemo en bouwpakketten op wind- en zonne-energie.

Bron: De Stentor