Patrick Posthuma blijft hoofdtrainer Swift’64 voetbal

Patrick Posthuma blijft hoofdtrainer Swift’64 voetbal

Het bestuur van Swift’64 meldt wederom met bijzonder veel plezier dat het contract met hoofdtrainer Patrick Posthuma voor het seizoen 2016-2017 wordt gecontinueerd met een optie voor seizoen 2017-2018.

Vorig seizoen was de ontwikkeling binnen de selectie van Swift’64 al goed zichtbaar, al kwam het in de eindfase net niet tot de nacompetitie. Dit seizoen is het evenwicht in het vlaggenschip van de club toegenomen. Het plezier en de motivatie bij spelers is zichtbaar voor iedereen die langs de lijn staat bij wedstrijden en trainingen. De organisatie van het team is hecht en gericht op samen winnen. Wie er scoort is (ondanks leuke lijstjes op internet) niet het belangrijkste. Er staat een team dat met veel inzet samen gaat voor mooi voetbal en resultaat. Daarmee worden in tegenstelling tot vorig jaar ook de matige wedstrijden gewonnen. De staf onder leiding van Posthuma heeft onmiskenbaar een belangrijke bijdrage aan die ontwikkeling gegeven.

Posthuma blijkt, zoals verwacht, goed aan te sluiten bij de clubcultuur en bij de meerjaren-ambitie van de club een stabiele derde-klasser te worden. In de eerste maanden van dit seizoen is er duidelijk meer voetbal, beleving en organisatie. Er is meer concurrentie voor de verschillende posities. En Posthuma weet dat, met het motto ‘Plezier, Passie en Prestatie’, en gesteund door een enthousiaste staf op bekwame wijze te gebruiken voor resultaten.

De verbindende rol die hij met zijn enthousiasme, humor en structurerende heeft naar de diverse geledingen van de club is het bestuur niet ontgaan. En het kon daarom na raadpleging van de TC besluiten de optie voor continuering van het contract te lichten en dus met Posthuma verder te gaan.

Posthuma ging hier zonder enige aarzeling in mee.