Passieconcert Vox Flevium

Passieconcert Vox Flevium

Op woensdag 3 april 2019 om 19.30 uur brengt kamerkoor Vox Flevium een passieconcert ten gehore in kerkcentrum De Hoeksteen te Swifterbant. In de lijdenstijd voor Pasen wordt het lijden en de kruisiging van Jezus bezongen door middel van koralen uit de Matthäus Passion en de Johannes Passion van Johann Sebastian Bach. De koralen worden afgewisseld met teksten uit het evangelie volgens Matthäus. Daarnaast wordt het Stabat Mater van Rheinberger ten gehore gebracht en “God so loved the world” van Stainer.

Het samenspel van lectoren, koor en organist maakt het tot een sfeervol geheel. Medewerking wordt verleend door organist Bas Groenewoud. Hij zal bij de koralen en het Stabat Mater het koor begeleiden. Het koor heeft voor dit concert versterking van een viertal projectleden. Vox Flevium is een kamerkoor met ongeveer 25 leden, dat in oktober 1999 is opgericht. Sinds die tijd heeft het koor onafgebroken gewerkt aan zijn presentatie en repertoire. Dit repertoire is breed van opzet: van middeleeuws tot hedendaags, van close harmony tot (modern) klassiek, van gedragen tot uitbundig.

De dirigent is Rachel Kieneker-Munneke. Vanaf september 2016 werkt zij samen met het koor aan presentatie en verbetering van klank.

De entrée bedraagt €10,00.

Adres: Kerkcentrum De Hoeksteen te Swifterbant

De zaal is open vanaf 19.00 uur

Voor verdere informatie kunt u kijken op onze website:

www.voxflevium.nl