OV-ambassadeurs geven uitleg over het reizen met openbaar vervoer

OV-informatie

Ervaar het openbaar vervoer in FlevoMeer Bibliotheek Swifterbant. Op 18 maart van 14.00 tot 16.00 uur vertellen OV-ambassadeurs alles over het reizen met trein en bus. Zo gaan ze onder andere in op de verschillende abonnementen, de OV-chipkaart en het opvragen van reisschema’s. Deze bijeenkomst is gratis te bezoeken.

Tijdens de informatiebijeenkomst krijgt u antwoord op al uw vragen over het reizen met het openbaar vervoer. Hoe vraag ik de OV-chipkaart aan, hoe werkt de 40% samenreiskorting, welk abonnement past het beste bij mij?

De Provincies Overijssel, Flevoland en Gelderland vinden het belangrijk dat senioren zo lang mogelijk zelfstandig kunnen reizen. Daarom maken zij het mogelijk dat OV-ambassadeurs gedurende het gehele jaar activiteiten organiseren. Naast inloopspreekuren organiseren zij ook informatiebijeenkomsten en proefreizen. Kijk op www.ervaarhetov.nl. voor meer informatie en een overzicht van alle activiteiten. Voor vragen kunt u bellen met 038-4540130, of een e-mail sturen naar: ovambassadeur@ervaarhetov.nl.

 

Vrijwilligers

De ambassadeurs zijn ervaren OV-reizigers die, vrijwillig, leeftijdsgenoten op weg helpen. OV-ambassadeurs geven tijdens deze bijeenkomst een presentatie over het openbaar vervoer en er is tijdens deze bijeenkomst veel ruimte om vragen te stellen. Senioren kunnen uitleg krijgen over de OV-chipkaart, tarieven en abonnementen, het plannen van een reis en het in- en uitchecken bij diverse vervoerders.