“Opruimhond Joy” bezoekt de Duykeldam in Swifterbant

“Opruimhond Joy” bezoekt de Duykeldam in Swifterbant

Joy, “Kidsweek Dier van het Jaar”, is een hond getraind in het opruimen van zwerfafval. Joy en zijn baasje, Alex van Eck, uit IJsselstein bezochten op 30 januari basisschool de Duykeldam. Groep 3 en 4 van de Duykeldam zijn op dit moment bezig met het thema ‘vervuiling’. Een mooie gelegenheid dus om Alex, oprichter van de stichting enjoycleaningup, te laten vertellen over zijn droom: een wereld vol opruimhonden zoals Joy. Plastic in de natuur zorgt voor veel vervuiling en zieke dieren. Daarom zet Enjoycleaningup zich in om wereldwijd honden te laten speuren naar zwerfafval en zo voor een schonere aarde te zorgen.

Joy is getraind door voorbeeldflesjes met brokjes voer erin te verstoppen. Deze flesjes werden verstopt en Joy ontving een beloning als zij het flesje of blikje opspoorde en bij Alex bracht. Inmiddels weet Joy, dat als zij de speciale hondenrugzak om krijgt, op zoek gaat naar zwerfafval. De kinderen van groep 3 en 4 mochten flesjes verstoppen in de klas en Joy spoorde deze op.

Alex sloot zijn presentatie af met een filmpje over Joy (https://enjoycleaningup.com) en als afsluiting van de inspirerende en leerzame ochtend werden Alex en Joy toegezongen door de leerlingen met een lied over de ‘plastic soep zee’.