Open Repetitie Flevo’s mannenkoor

Op donderdag, 7 mei a.s. zal door het Flevo’s Mannenkoor o.l.v. haar nieuwe dirigent Paul Michèl Tijssen een open repetitie worden gehouden in “De Hoeksteen” in Swifterbant. Aanvang 20.00 uur.

Flevo’s Mannenkoor “Nieuw Elan”. Zo zou men 2015 kunnen noemen. Onder leiding van Paul Michèl Tijssen worden nieuwe wegen ingeslagen. Dit jaar kan men ook het jaar van de ledenwerving noemen. Een landelijk probleem onder de mannenkoren is de toenemende vergrijzing. Zoals een aantal koren al heeft bewezen, behoeft men zich daarbij niet neer te leggen. Ook het Flevo’s Mannenkoor behoort daarbij.

Daarom komt het hele koor naar Swifterbant om alle mannen, die van zingen houden, uit te nodigen naar “De Hoeksteen” te komen om zelf te ervaren hoe fantastisch het is om deel uit te maken van een mannenkoor en als groep muziek te laten stralen.

Zingen is echt meer dan elke week een gezellig avondje uit. Daarom deze oproep. Mannen, die geïnteresseerd zijn: Kom donderdag, 7 mei a.s. naar “De Hoeksteen” waar wij op u wachten. Onze thuishaven is Dronten, waar het koor wekelijks repeteert van 20.00 – 22.15 uur in “Open Hof”.

Komt u liever niet alleen? Breng gerust uw buurman, vriend of een familielid mee. Alle mannen zijn hartelijk welkom. Mocht uw interesse gewekt zijn, dan is het nu het juiste moment om lid te worden, want ná de zomervakantie wordt nieuwe leden een gratis koorscholing aangeboden, waar in groepsverband de eerste beginselen van het zingen in een koor worden bijgebracht. Het streven is, dat nieuwe leden dan aan het Concert in Kerstsfeer, dat jaarlijks op Tweede Kerstdag in de grote theaterzaal van “De Meerpaal” wordt gehouden, als volwaardig koorzanger kunnen deelnemen. Het tweede grote concert, dat jaarlijks wordt gehouden, is het Voorjaarsconcert. Eveneens in “De Meerpaal”. En wie kent het koor niet van de deelname aan de jaarlijkse Dodenherdenking op 4 mei op het Redeplein in Dronten. Meer dan 30 jaar is het Flevo’s Mannenkoor daar present.

Het Flevo’s Mannenkoor is het enige algemene mannenkoor in de provincie Flevoland. Het repertoire is zeer divers. Alle genres komen aan bod. Van klassiek tot modern. Er is voor elk wat wils.

Er staat meer op het programma. Zo zal er in 2017 een 4-daagse koorreis naar Hameln (Dld.) worden gemaakt, waarbij het streven is om minstens 2 concerten te geven i.s.m. een Duits koor. De organisatie hiervoor is in volle gang.

Het bestuur van het Flevo’s Mannenkoor, bijgestaan door diverse commissies, is volop bezig het koor voor te bereiden op de komende 10 jaar. Met recht kan dan ook gezegd worden.

2015 – FLEVO’S MANNENKOOR “NIEUW ELAN”

Daar wilt u toch ook bijhoren? Graag tot ziens op 7 mei a.s. om 20.00 uur in “De Hoeksteen”. Info: www.flevosmannenkoor.nl