Open oefenavonden bij Amor Musae

Open oefenavonden bij Amor Musae

AMOR MUSAE de muziekvereniging in Swifterbant met drie afdelingen zet de deuren open voor belangstellenden op 21, 22 en 23 november. De vereniging heeft iets te bieden voor mensen die actief willen zijn met muziek of dans.

Twirlen

Bij twirlen denken de meeste mensen:..oh dat is toch met zo’n stokje gooien. Maar het is meer. Bij twirlen in teamverband moet je in ieder geval zorgen dat je goed op elkaar ingespeeld bent want al je bewegingen moeten tegelijk en op dezelfde manier uitgevoerd worden. Twirlen is een sport waarbij dans- en gymnastische bewegingen worden gemaakt met een baton op allerlei verschillende soorten muziek. Daarbij hoort ook een leuk en bijpassend pak. Twirlen is eigenlijk een combinatie van turnen, ballet en ritmische gymnastiek. Er zijn wedstrijden om je kunnen te tonen.

Het lopen en dansen op de maat van de muziek bij het straatorkest doen de twirlsters een paar keer per jaar. We spreken dan van majorette.

Twirlen open training: maandag 21 november in de Steiger (gymzaal)

In de steiger, in de gymzaal:

  • Voor de jeugd leden  4-12 jaar 17:15-18:30
  • Vanaf 13 jaar 19:30-20:30

Brassband

Een brassband bestaat uit koperblazers, De blaasinstrumenten in de brassband zijn: cornetten,een bugel, althoorns, baritons, euphoniums,   trombones  en tuba’s. Het geheel wordt gecompleteerd door de slagwerksectie: met  drummer, paukenist en xylofoon, bassdrum en klokkenspel.

Brassband open repetitie: dinsdag 22 november in de Steiger.

  • Startgroep (leerlingen):      18.20 tot 18.45 uur
  • JAM (Jeugd Amor Musae):  18.45 tot 19.30 uur
  • Brassband (alle leeftijden) 19.45 tot 21.45 uur

Malletband

Een malletband is een muziekgroep die bestaat uit allemaal slagwerkers. Bijzonder aan de malletband is dat daarin ook veel melodische slagwerkinstrumenten worden bespeeld. Je kunt dan denken aan de xylofoon, marimba, bells, lyra en de vibrafoon Daarbij natuurlijk ook de snare-drum, grote trom, toms, bongo’s en de pauken.

Malletband open repetitie: 23 november in de Steiger

  • StaMB (Starters Malletband)  19:00 tot 19:30.
  • Malletband van 19:30 tot 21:30.

Blazers/slagwerkers kunnen in overleg met de dirigent meestal direct aan de slag bij de brassband/malletband. Beginners kunnen in de Steiger les nemen bij docenten van de Meerpaal. Amor Musae zorgt voor een passend instrument.

www.amormusae-swifterbant.nl / info@amormusae-swifterbant.nl