Opa ‘n Oma Dag in Swifterbant op dinsdag 4 juni

De Steiger

‘Jong geleerd is oud gedaan’. Dit is een van de doelstellingen die De Golfslag, Sport in Dronten en Coloriet Het Pluspunt hebben tijdens de Nationale Opa en Oma dag op dinsdag 4 juni. Gedurende deze dag zijn er op drie locaties verschillende activiteiten waarbij er verbinding wordt gezocht tussen de verschillende doelgroepen. 

Het idee om activiteiten te organiseren op de Nationale Opa en Oma dag is een idee van basisschool De Golfslag, Coloriet en Sport in Dronten dat voorkomt uit de gedachte om jong en oud te verbinden. De Golfslag won een subsidie tijdens de uitreiking van ‘Het Beste Idee van Dronten’ om deze gedachte te bewerkstelligen. Voor de uitvoering zochten ze samenwerking met Coloriet het Pluspunt die op zoek waren naar een manier om te laten zien wat Het Pluspunt kan betekenen voor de buurtbewoners in Swifterbant.

Om de dag vorm te geven werd er samen met de buurtsportcoach een programma bedacht en kwamen de drie partijen tot de Opa ‘n Oma Dag Swifterbant.

Programma

Om 9.00 uur worden de opa’s en oma’s van de kinderen uitgenodigd om een fruitspies te maken in de keuken van de basisschool, waar er naast het maken van de gezonde snack ook spelletjes gespeeld kunnen worden. Coloriet Het Pluspunt gaat Hollandse spelletjes spelen met de leerlingen van 10.15 uur tot 11.00 uur en de buurtsportcoach is van 12.30 uur tot 13.15 uur in sporthal De Steiger aanwezig met een beweegactiviteit voor de leerlingen en hun opa’s en oma’s.