OFW in Swifterbant met zonnepanelenactie: donderdag 2 augustus

OFW in Swifterbant met zonnepanelenactie: donderdag 2 augustus

Geld besparen, dat wil toch iedereen? Met de zonnepanelenactie van OFW kan dat! Om huurders te informeren over deze actie staat OFW donderdag 2 augustus tussen 15.00 en 17.00 uur met een informatiekraam op de parkeerplaats aan de Gletsjerstraat 24 in Swifterbant.

OFW doet huurders een aantrekkelijk aanbod om zonnepanelen te installeren op het dak van de woning. Op basis van het jaarverbruik van de huurder, bekijkt OFW welk aantal zonnepanelen het meest geschikt zijn voor de woning van de huurder. Er worden minimaal 6 en maximaal 10 zonnepanelen geplaatst. Tien zonnepanelen leveren ongeveer 2.400 KWh per jaar op. Daarmee besparen huurders zo’n 480 euro per jaar op hun energierekening.

Alleen betalen voor service en onderhoud

De zonnepanelen worden gratis aangeboden. Huurders betalen alleen voor service en onderhoud. Met 10 panelen betaalt de huurder 22 euro per maand aan servicekosten. Deze kosten kan de huurder betalen van de opbrengst van de zonnepanelen en houdt er zelf ook een mooi bedrag aan over. Onderstaand rekenvoorbeeld laat dit zien:

Opbrengst van 10 zonnepanelen: € 480,–
Servicekosten aan OFW: € 264,–
Besparing/opbrengst huurder: € 216,–

In dit voorbeeld is OFW uitgegaan van € 0,20 per KWh. De opbrengst is afhankelijk van de prijs per KWh die de energieleverancier van de huurder hanteert.