Odensehuis Flevoland wekelijks in bibliotheek Swifterbant

Elke dinsdagmiddag zitten vrijwilligers Geertje en Leonard klaar in FlevoMeer Bibliotheek Swifterbant om met patiënten en mantelzorgers in gesprek te gaan.

Elke dinsdagmiddag is het Odensehuis Flevoland van 14.00 tot 16.00 uur aanwezig in FlevoMeer Bibliotheek Swifterbant. U kunt hier terecht met vragen over hersenfalen en de gevolgen hiervan in de omgeving.

Kom samen tot oplossingen

De middagen zijn bedoeld om door middel van gesprekken met elkaar een oplossing te vinden voor het omgaan met dementie en de problemen die daardoor ontstaan. Dementie doet soms een onevenredig groot beroep op de directe verzorger. De ongevraagde en meestal niet voorziene hulp die de mantelzorger geacht wordt te geven wordt, of is, soms zo groot dat overspannen zijn (burn-out) één van de meest voorkomende klacht is bij de mantelzorgers. De ervaring is, dat oplossingen vaak door gesprekken met gelijkgestemden (ervaringsdeskundigen) naar boven komen.

Naast deze gesprekken zijn er ook interessante boeken die de moeite waard zijn te bespreken. Natuurlijk kunt u zelf ook aangeven waar uw belangstelling of behoefte naar uit gaat.

Wij hopen u op een dinsdagmiddag te ontmoeten in de bibliotheek in Swifterbant. Voor meer informatie over het Odensehuis Flevoland, ga naar www.odensehuisflevoland.nl