NLdoet klussen bij alle Coloriet locaties

NLdoet klussen bij alle Coloriet locaties

Op vrijdag 15 en zaterdag 16 maart organiseert het Oranjefonds de grootste vrijwilligersactie van Nederland: NLdoet. Ook Coloriet biedt klussen in de gemeente Dronten, Lelystad en Zeewolde bij de woonzorglocaties en Coloriet Dagcentrum Het Pluspunt. De zorgorganisatie zoekt vrijwilligers die een dagdeel meehelpen bij het opknappen van tuintjes, kunnen behangen of ouderen een gezellige ochtend of middag willen bezorgen. 

Met het helpen bij een klus doe je niet alleen iets voor de ouderen, je krijgt ook meer informatie over de locatie, de zorg of dagbesteding. In Swifterbant heeft Coloriet Dagcentrum Het Pluspunt drie klussen. Voor de vrijdagochtend zoekt zij muzikale Swifterbanters die plaatjes willen draaien of een muziekinstrument spelen. Zorgcoordinator Wilma Damen: “We willen de bezoekers met dementie een muziekochtend bieden.” Zij houden van muziek van vroeger en zingen graag mee. “Dankzij de muziek worden herinneringen opgehaald. Vorig jaar heeft onder meer Irene Korting ons geholpen.”

Voor de vrijdagmiddag wil Wilma graag met vrijwilligers die zich aanmelden een hightea organiseren. “Ik hoop dat de vrijwilligers ervaren hoe betekenisvol het vrijwilligerswerk bij ons dagcentrum is. Wie weet willen ze vaker helpen.”

Op de zaterdag van NLdoet wil het dagcentrum het terras opknappen. “Met mooi weer zitten we met de bezoekers graag eens buiten. En dat gaat het best op een terras dat klaar is voor het voorjaar. Na het schoonmaken met de hogedrukspuit willen we de bloempotten met mooie voorjaarsbloemen vullen”, aldus Wilma Damen. Meer informatie staat op www.coloriet.nl/nldoet