Nationale Voorleesdagen in de Bibliotheek

voorleesdagen 2020

 

Van woensdag 22 januari tot en met zaterdag 1 februari zijn het weer bijzondere Voorleesdagen in FlevoMeer Bibliotheek. Tien dagen lang draait alles om voorlezen en mooie boeken voor de allerkleinsten. Het Prentenboek van het jaar is Moppereend van Joyce Dunbar. Kom naar een voorstelling of zoek de mooiste prentenboeken uit voor thuis. Het kan allemaal!

Jonge kinderen vinden het heerlijk om naar verhalen te luisteren en voorlezen is waardevol voor hun taalontwikkeling. Ze leren nieuwe woorden, vergroten hun taalbegrip en leggen hiermee de basis voor het leren lezen. Voorlezen maakt dus van kleintjes grote lezers. Daarom hebben we op woensdag 29 januari Anouk van De Voorleeshoek uitgenodigd om te mooiste verhalen te komen voorlezen in de bibliotheek. En dit in combinatie met prenten en muziek. Ze is om 16.00 uur in Swifterbant. Haal snel jullie gratis kaartje op de website of bij de servicebalie. Anouk komt voorlezen aan kinderen van 2 tot 6 jaar.

Ook kun je elke dag samen met je kind de Prentenboeken top 10 ontdekken in de bibliotheek. Ze liggen allemaal voor jullie klaar samen met een bijpassend spelletje, kleurplaat of knuffel. Deze prentenboekenestafette maakt voorlezen extra leuk!

Voorlezen, hoe doe je dat?

Iedereen kan voorlezen. Maar zoek je wat extra tips om het nog leuker te maken? Kom dan naar het Opgroeicafé op 28 januari in Swifterbant. Daar vertellen ze dan alles over hoe je een voorleestopper wordt. Aanvang 10.00 uur.