Muziekproject met Amor Musae en Meerpaalacademie in De Steiger

Hoe krijg je geluid uit een trompet of cornet? Hoe sla je een ritme op een snaredrum? Hoe speel je een liedje op zo’n echte grote xylofoon? Hoe kun je samen een toon gelijk beginnen en gelijk stoppen?

Dat alles leerden de kinderen van drie groepen 5 of 6 van de basisscholen in Swifterbant. Zij kwamen vrijdagmorgen 15 september met hun leerkracht naar De Steiger waar ze een uur bezig mochten zijn met muziek onder leiding van Ciska Terpastra en Rudof Weges, muziekdocenten van de Meerpaal Academie. De instrumenen werden beschikbaar gesteld door Amor Musae.

Als vervolg op deze klassiksale proefles konden de kinderen zich aanmelden voor 8 groepslessen koperblazen of slagwerk (xylofoon of snaredrum) welke na schooltijd worden gegeven in De Steiger. Het leeninstrument van Amor Musae mag worden meedenomen naar huis om thuis te kunnen oefenen. Voor het hele project betalen de deelnemers € 20,00 aan de muziekvereniging.

Dit muziekproject is een samenwerkingsproject van De meerpaal Academie en de drie muziekverenigingen: Harmonie Eendracht in Dronten, Fanfare Maris Sonores in Biddinghuizen en de Brassband /Malletband Amor Musae in Swifterbant. Op 1 december wordt het project afgesloten met een concert waar deze nieuwe leerlingen zelf op het podium gaan staan om samen met de jeugdorkesten van de drie verenigingen een echt muziekstuk ten gehore te brengen. Er hebben zich van de drie dorpen samen al zo’n 60 deelnemers aangemeld dus dat gaat zeker een fantastische avond worden. En wegens het 50-jarig bestaan van de Meerpaal is het slotconcert in de grote theaterzaal van De Meerpaal. Wie weet, is dit voor sommige kinderen het begin van een mooie muziekcarrière. De tijd zal het leren.