Morgen begin ik echt!

Op dinsdag 12 mei organiseert Sport in Dronten de bijeenkomst ‘Morgen begin ik écht!’ in de Steiger te Swifterbant. Mensen die lang niet hebben gesport of nog nooit hebben gesport, kunnen door verschillende redenen moeite hebben om de stap te zetten om (weer) te gaan sporten. Voor mensen met een beperking kunnen er nog meer gedachtes spelen. ‘Waar kan ik terecht?’, ‘Hebben ze daar wel verstand van mijn beperking?’ en ‘Is het niet raar als ik zomaar mee doe?’ De bijeenkomst heeft als doel om deze belemmeringen uit de weg te ruimen.

Het niet deelnemen aan sport- en beweegactiviteiten kan meerdere redenen hebben. Gebleken is dat bij mensen met een beperking vooral omgevingsfactoren bepalend zijn. Niet weten waar je terecht kunt of niet gestimuleerd worden zijn belangrijke belemmeringen. Gebrek aan motivatie is vaak een minder bepalende factor.

De bijeenkomst ‘Morgen begin ik écht!’, georganiseerd door de buurtsportcoaches is bedoeld voor mensen met een beperking, eventuele ouders/verzorgers of andere geïnteresseerden die zich in de belemmerende factoren herkennen. Tijdens deze avond wordt het aanbod inzichtelijk, worden belemmeringen besproken en is er vooral aandacht voor het omzetten van motivatie tot daadwerkelijke deelname. Naast een informatief deel is er tijdens deze avond ook de gelegenheid om persoonlijk sportadvies te krijgen.

De bijeenkomst zal plaatsvinden op dinsdag 12 mei van 19:30 tot 21:30 in de Steiger te Swifterbant. Aanmelden kan tot 6 mei via: mariska@sportindronten.nl. Daarbij kan vermeld worden of er behoefte is aan een persoonlijke sportadvies.