Modernisering proefwoning Spelwijk van start

Modernisering proefwoning Spelwijk van start

Ruim 95 procent van de 48 Swifterbanters uit de Spelwijk stemde de afgelopen weken in met de geplande modernisering van hun woning. Daarmee is maandag 29 oktober een start gemaakt. In opdracht van Oost Flevoland Woondiensten (OFW) startte Mateboer Bouw B.V. de werkzaamheden aan de zogeheten proefwoning aan de Heraut 1.  

Oorspronkelijk was de woning aan het Blazoen 80 aangewezen als proefwoning voor de modernisering. Uit het flora en fauna onderzoek is gebleken dat kraamkolonies vleermuizen zich huisvesten in deze woning. Om toch doorgang te geven aan de modernisering, heeft OFW de bewoner van  de Heraut 1 zich bereidt gevonden zijn woning beschikbaar te stellen als proefwoning. De gehele buitenschil van deze woning wordt aangepakt. Wel vindt er in het Blazoen 80 een badkamer-, toilet- en keukenmodernisering plaats. Aan het eind van dit jaar kunnen de huurders de proefwoning bezichtigen. Zo krijgen ze alvast een voorproefje van het eindresultaat.

OFW is van plan om begin 2019 te starten met de daadwerkelijke modernisering van de 48 eengezinswoningen in de Spelwijk in Swifterbant. Door de modernisering van de woningen wordt het aanzicht van de hele wijk verbeterd. De woningen worden aangepast aan de huidige kwaliteitseisen, waardoor het wooncomfort en de veiligheid van de woningen verbetert. Bovendien krijgen de woningen een mooie en eigentijdse uitstraling.