Modelspoor manifestatie voor jongeren

Modelspoor manifestatie voor jongeren

De Modelspoor Vrienden Dronten, (MSVD), organiseren op 18 en 19 december een grote modelspoor manifestatie voor de jeugd.

In samenwerking met de Flevomeer bibliotheek in de Meerpaal te Dronten wordt een keur aan fraaie modelbanen tentoongesteld. Men kan de modelspoorbanen komen bekijken, bedienen en zelfs meehelpen met het bouwen. De manifestatie zal op vrijdagmiddag om 14:00 uur worden geopend door burgemeester Aat de Jonge. Gedurende dit tweedaags evenement zijn er voor de jeugd volop bouw activiteiten aanwezig. Zo kan men huisjes en bomen maken en zelfs een wagon ontwerpen voor op het spoor.

Doel van dit evenement is om de modelspoor in de belangstelling te plaatsen en de jeugd kennis te laten maken met alle handvaardige aspecten van deze fascinerende modelspoor hobby. Er worden voorbeelden gegeven voor het bouwen van landschappen, het maken van huisjes, bomen, de bouw van de treintafel. Ook kan men zelf ervaren hoe op afstand treinen en wissels worden bediend. Zowel handmatig, met de computer of zelfs met een iPad/IPhone. Een diorama wedstrijd toont de hoogstandjes van modelbouw. Een publieksprijs alsmede een vakjuryprijs zal worden uitgereikt door onze burgemeester, Aat de Jonge op zaterdagmiddag, 16:00uur. Ook buiten de Meerpaal is er activiteit. De stoomtram van Martin Verbeek stoomt op en zorgt voor een levendige attractie voor jong en oud.

Modelspoor is helemaal in! Het bouwen van een modelspoorbaan thuis is een ongeƫvenaard familie aangelegenheid. Kinderen, ouders en grootouders kunnen zich helemaal uitleven in het maken van hun eigen miniatuur wereld. Wil je ervaren wat modelspoor allemaal voor je kan gaan betekenen? Kom deze dagen naar het Serviceplein van de Flevomeer bibliotheek in de Meerpaal en maak kennis met de modelspoor en al hun vrienden.